«Το πρόγραμμα αυτό είναι από τα πλέον καταξιωμένα στη συνείδηση της κοινωνίας, και ειδικότερα στους ηλικιωμένους και στις ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας που απολαμβάνουν υπηρεσίες φροντίδας κατ’ οίκον υψηλού επιπέδου, και η συνέχιση και η διεύρυνσή του είναι αναμφίβολα επιβεβλημένη. Όπως καταφέραμε ένα άγνωστο πρόγραμμα πριν μερικά χρόνια να το καταστήσουμε στυλοβάτη και συμπαραστάτη των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν ανάγκες, έτσι θα μπορέσουμε και τώρα να το στηρίξουμε και να το διευρύνουμε προς όφελος των χιλιάδων ωφελούμενων. Κι αυτό μπορούμε να το πετύχουμε εάν κινηθούμε από την ίδια πλευρά και συντονίσουμε τις δράσεις μας», τόνισε ο κ.Δανιηλίδης, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για τις παρεμβάσεις και προτάσεις της Επιτροπής της ΚΕΔΕ για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του προγράμματος.
Μεταξύ των προτάσεων που παρουσίασε ο Σ.Δανιηλίδης είναι η μείωση του ορίου ηλικίας των μη αναπήρων από τα 78, που είναι τα κριτήρια του προγράμματος, στα 65 έτη, η αύξηση του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος από τις 7.700 ευρώ στα 12.000 € και σε περίπτωση ζεύγους ηλικιωμένων στις 20.000 €, και η μείωση του ποσοστού αναπηρίας που απαιτείται για την ένταξη στο πρόγραμμα από 67 σε 50%. Με τις προτάσεις και τις θέσεις της Επιτροπής της ΚΕΔΕ συμφώνησαν και οι εργαζόμενοι στις δομές του προγράμματος, με την πρόεδρο της Ένωσης Προσωπικού Υπηρεσιών «Βοήθεια στο Σπίτι» Κεντρικής Μακεδονίας Ζωή Ιωακειμίδου να κάνει λόγο για πλήρη ταύτιση θέσεων.
«Ο κ.Δανιηλίδης είναι από τους πρωτοπόρους του προγράμματος και άριστος γνώστης του θέματος και ήταν μεγάλη χαρά να ακούσουμε όλα αυτά τα σημαντικά που ανέφερε. Η οπτική της ΚΕΔΕ που μας παρουσίασε ταυτίζεται με τους στόχους των εργαζομένων στο πρόγραμμα. Το σημαντικότερο που βγήκε από τη συνάντηση αυτή είναι ότι ΚΕΔΕ και εργαζόμενοι είναι ένα, ταυτίζονται και μπορούμε να συνεχίσουμε και να διεκδικήσουμε μαζί ό,τι χρειάζεται για τη συνέχιση του προγράμματος», δήλωσε χαρακτηριστικά η κα.Ιωακειμίδου, με τους εργαζόμενους να επισημαίνουν την ανάγκη για βελτίωση των νέων κριτηρίων που τίθενται, αλλά και για νομοθετικές πρωτοβουλίες για την οικονομική στήριξη του προγράμματος και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.
Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Απασχόλησης της ΚΕΔΕ, κάλεσε τους εργαζόμενους να εντείνουν τις προσπάθειές τους όχι μόνο για την ένταξη περισσότερων ηλικιωμένων και αναπήρων στο πρόγραμμα, αλλά και για την περαιτέρω αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών. Ταυτόχρονα, απηύθυνε πρόσκληση στους δημάρχους όλης της χώρας για την αρτιότερη και πληρέστερη οργάνωση και στελέχωση των δημοτικών δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας με στόχο την παροχή όλο και υψηλότερου επιπέδου υπηρεσιών. «Το πρόγραμμα είναι ανταγωνιστικό με τους ιδιωτικούς φορείς και οργανισμούς και οφείλουμε οι δήμοι να προσφέρουμε περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες στους συμπολίτες μας που τις έχουν ανάγκη και τις επιζητούν», τόνισε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης εξέφρασε την πίστη και την αισιοδοξία του ότι το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» θα συνεχιστεί, αλλά για να γίνει αυτό –όπως είπε- «πρέπει να αποκτήσει ακόμη πιο γερά θεμέλια». «Η περίοδος είναι δύσκολη και δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Πρέπει να συνεργαστούμε όλοι μαζί για το καλύτερο αποτέλεσμα, και ιδιαίτερα με τους δήμους και την ΚΕΔΕ. Και είναι σημαντικό το γεγονός ότι το πρόγραμμα το πήρε επάνω του ο Σ.Δανιηλίδης, ο οποίος το αγάπησε, το γνωρίζει όσο κανένας άλλος και μπορεί να συμβάλλει όχι μόνο στη συνέχιση αλλά και στην επέκτασή του», πρόσθεσε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου