Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Περισσότερες γυναίκες επιχειρηματίες λόγω τεχνολογίας

Την Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2012, στις 10.00, στην Αθήνα (Divani Caravel Hotel), η εταιρεία ΜΙΛΗΤΟΣ προσκαλεί, όλους και ΟΛΕΣ, στο συνέδριο «Περισσότερες τεχνολογίες? Περισσότερες γυναίκες επιχειρηματίες!», στα πλαίσια του έργου LADYbizIT της Ευρ. Επιτροπής (Δια Βίου Μάθηση). Το Ευρωπαϊκό Συνέδριο «Περισσότερες τεχνολογίες? Περισσότερες γυναίκες επιχειρηματίες!» είναι η κορύφωση μιας σειράς επιτυχημένων δράσεων ενημέρωσης και δημοσιότητας, με στόχο να εισφέρει στην προσπάθεια της ΕΕ να υποστηρίξει την γυναικεία επιχειρηματικότητα και να προωθήσει τρόπους με τους οποίους οι Τεχνολογίες Πληροφορίας & Επικοινωνιών μπορούν να ενισχύσουν την γυναικεία επιχειρηματικότητα.
Μετά τον χαιρετισμό του κ. Π. Καρβούνη (ΕΕ), με συντονίστρια την Δρ Ε. Καμπερίδου τα θέματα που θα προσεγγισθούν είναι: Το ταλέντο που (δεν πρέπει να) χάνεται (Θ. Σκυλακάκης), Έχουμε την τεχνολογία, δεν έχουμε δικαιολογία (Ο. Σταυροπούλου), Μια χαμένη ευκαιρία πολλών εκατομμυρίων ευρώ (Μ. Σαρμά), Αξιοποιείστε την τεχνολογία, πολλαπλασιάζει τις δυνατότητές σας (Α. Μιχαηλίδου), Η digital & SoMe επικοινωνία βοηθάει την γυναικεία επιχειρηματικότητα (Γ. Φλέσσας), Αξιοποιείστε τα δυνατά σας σημεία (Σ. Πρωτόπαπα), Διπλό κλικ στην επιχειρηματικότητα (Γ. Δρογγούδης), Like, link, share, follow this workshop (Δ. Κιτρίδης), Χρειάζεται κουράγιο για να δείξεις τα όνειρά σου σε κάποιον (Ν. Παναγιωτοπούλου-Κουτσιανά), When the going gets tough, the tough get going (Ξ. Κούρτογλου), Μια φορά και έναν καιρό, it happened (Α. Μάνου), I am possible (S. Tvarno), Συμπεριφοριακή επιχειρηματικότητα (Ι. Σαλαμούρης), Ανθρώπινος παράγοντας & τεχνολογίες: Φορέας ατελειών ή αριστείας (Ν. Σταθόπουλος), Μικρές επιχειρήσεις, με μεγάλες προσωπικότητες (Ε. Σταμίρη), Your e-business journey (Ρ. Μπαχταλιά), Γυναίκες επιχειρηματίες στην ανάπτυξη της υπαίθρου (Δ. Μιχαηλίδης), Εικονική επιχείρηση: σκαρφαλώνοντας τους αριθμούς (Μ. Παπαδοπούλου) και Global techwomen (E. Fabry).


Σύμφωνα με την έκθεση του ΙΟΒΕ για το 2010-11, το 3,7% του πληθυσμού 18-64 ετών ήταν γυναίκες επιχειρηματίες. Η ανάληψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών από γυναίκες διαγράφουν νέες δυνατότητες και αποτελούν σημαντικό πολιτικό και οικονομικό στόχο καθώς είναι απαραίτητη συνιστώσα για την οικονομική ευημερία και την τοπική ανάπτυξη. Οι επιχειρήσεις που ιδρύονται από γυναίκες χρησιμοποιούν λιγότερα κεφάλαια από αυτές που ιδρύουν άνδρες, παρουσιάζουν χαμηλότερη αλλά σταθερότερη ανάπτυξη και συχνά μικρότερο κίνδυνο αποτυχημένης έκβασης της επένδυσης τους. National Foundation of Women Business Owners (NFWBO).

Οι γυναίκες επαγγελματίες αγρότες δρουν σε μια κοινωνία με ιδιαιτερότητες, που κάνει την επαγγελματική τους δραστηριότητά τους ακόμα δυσκολότερη, αλλά και από μόνη της η αγροτική επιχειρηματικότητα παρουσιάζει δυσκολίες, μεταξύ των οποίων και το γεγονός ότι η διείσδυση των ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι μόλις 6-10%, ενώ στα μεγάλα αστικά κέντρα είναι πολύ υψηλά, με μέσο όρο συνολικά για την Ελλάδα 56%.


Το έργο ladybizIT, που θα παρουσιασθεί στις 6 Νοεμβρίου 2012, στις 10.00, στην Αθήνα (Divani Caravel) αναπτύχθηκε από μία διακρατική κοινοπραξία η οποία δημιουργήθηκε ειδικά με σκοπό την υλοποίηση του και αποτελείται από πέντε (5) εταίρους από δυο (2) Κράτη Μέλη της Ε.Ε. με συμπληρωματική εξειδίκευση και εμπειρία. Ανάδοχος και συντονιστής του έργου είναι η Μίλητος Αναδυόμενες Τεχνολογίες & Υπηρεσίες (Ελλάδα). Οι συνέταιροι του έργου είναι: το Eurpean Centre and Technology – ECWT (Νορβηγία), η εταιρεία ΙΤΕC Εκπαιδευτική Α.Ε (Ελλάδα), το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής – HePIS (Ελλάδα) και η OLN Learning (Ελλάδα). Πληροφ: Ε. Αγγελακοπούλου, angelakopoulou@militos.org, Tηλ. 210 6772129, www.gender-it.eu.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου