Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Διαδραστικό σπίτι με τοίχους και πατώματα ως οθόνες αφής! (Video)

Ένα ολόκληρο διαμέρισμα που έχει μεταραπεί σε μια γιγάντια οθόνη και μάλιστα online. Πρόκειται για ένα διαδραστικό σπίτι που σχεδίασε και υλοποιεί ήδη η ισπανική αρχιτεκτονική εταιρία Think Big Factory με έδρα τη Μαδρίτη και το οποίο αποτελεί μια πρόγευση των χώρων όπου στο μέλλον μπορεί να μένουν οι άνθρωποι. 

Για τους εθισμένους στο διαδίκτυο, το φουτουριστικό σπίτι αποτελεί «παράδεισο», αφού οι τοίχοι, τα πατώματα και όλες οι επιφάνειες μετατρέπονται σε οθόνες αφής, επιτρέποντας στους κατοίκους να «μπαίνουν» στο Facebook κάθε ώρα και στιγμή και να κάνουν βιντεο-συνομιλίες με τους φίλους τους, οι οποίοι εμφανίζονται πλέον στο πραγματικό μέγεθος στους τοίχους- οθόνες. 

Όλο το ψηφιακό σπίτι Openarch ελέγχεται από τους κατοίκους από οπουδήποτε (ακόμα και όταν είναι ξαπλωμένοι στο κρεβάτι!) είτε φωνητικά, είτε μέσω χειρονομιών, τις οποίες «καταλαβαίνουν» οι τοίχοι-οθόνες, τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά συστήματα, καθώς και οι διάφορες συσκευές (φωτισμός, πλυντήρια, τηλεοράσεις, στερεοφωνικά κ.α.). 




Μια σειρά από προβολείς και αισθητήρες, που έχουν ενσωματωθεί παντού, επιτρέπουν στις επιφάνειες να γίνονται διαδραστικές και να «μιλάνε» με τους ενοίκους. «Το οτιδήποτε στο σπίτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επικοινωνία, οι διεπαφές (interfaces) βρίσκονται παντού», δήλωσε ο διευθυντής της Think Big Factory Ίον Κουέρβας-Μόρις, σύμφωνα με τη βρετανική «Ντέιλι Μέιλ». 

Οι ένοικοι του σπιτιού μπορούν, για παράδειγμα, να συνδεθούν με οποιονδήποτε μέσω Skype ή να διαβάσουν τα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους τοίχους της τουαλέτας του σπιτιού, ενώ όλος ο τοίχος της κρεβατοκάμαρας μπορεί να μετατραπεί, μεταξύ άλλων, σε ένα τεράστιο ξυπνητήρι! 


Το υλικό μέρος (hardware) του σπιτιού-συστήματος είναι ήδη πλήρως έτοιμο, ενώ το λογισμικό (software) σε ποσοστό 40%. Ο πρώτος ένοικος ήδη έχει μετακινηθεί για να ζήσει στο πειραματικό σπίτι, επιτρέποντας στους σχεδιαστές να μαθαίνουν και να προχωρούν σε βελτιώσεις. 

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου