Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Το spotaki άναψε: Σχεδόν έτοιμο το Χριστουγεννιάτικο χωριό του Δήμου Κιλκίς - Δηλώστε Εθελοντική συμμετοχή

Μια πρώτη γεύση της εορταστικής ατμόσφαιρας που θα επικρατεί την περίοδο των Χριστουγέννων στο Κιλκίς έλαβαν οι Κιλκισιώτες τις τελευταίες ημέρες. Το Χριστουγεννιάτικο χωριό του Δήμου Κιλκίς, το οποίο και θα φιλοξενήσει τις κεντρικές εκδηλώσεις στήθηκε στην πλατεία Ειρήνης στο κέντρο της πόλης και έχει καταστεί ήδη το αγαπημένο στέκι μικρών και μεγάλων.
Μέρα με την ημέρα ολοκληρώνεται η εσωτερική αλλά και η εξωτερική διακόσμηση του χώρου, καθώς επίσης και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που θα περιλαμβάνει πλούσιες δράσεις τόσο εντός των σπιτιών, όσο και εκτός στον περιβάλλοντα χώρο και στην σκηνή που έχει στηθεί στην πλατεία, όπως υπαίθριες μουσικές συναυλίες, γλυκές μελωδίες από παιδικές χορωδίες Ωδείων της πόλης, θεατρικά παιχνίδια και δρώμενα, επίσκεψη από χριστουγεννιάτικες μασκοτ, καθώς και μιά βραδιά με ζεστό κρασί και κάστανα σε φουφούδες.
Στο χωριό, που σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Κιλκίς κ. Ευάγγελου Μπαλασκα δεν θα λαμβάνει χώρα καμία εμπορική δραστηριότητα, αλλά αντίθετα όλα θα προσφέρονται δωρεάν στους επισκέπτες του, θα λειτουργούν τα εξής τέσσερα παραμυθένια Σπιτάκια:


  1. Του Αη Βασίλη, όπου όλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον γλυκό παππούλη και να τον φωτογραφίσουν.
  2. Των Κατασκευών όπου τοπικοί φορείς και Σύλλογοι (Ορειβατικός Σύλλογος, Σώμα Ελλήνων Οδηγών, Πολιτιστική Εταιρεία Εκπαιδευτικών, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Παιδικός Σταθμός Χέρσου, ΚΚΣ, ΚΔΑΠΜΕΑ) θα αναπτύξουν διάφορες δραστηριότητες για παιδιά, όπως κατασκευές, στολίδια, γούρια, κάρτες κ.α.
  3. Του Παραμυθιού, που με την βοήθεια και την εμπειρία ικανών παραμυθούδων του ΝΗΡΕΑ και όχι μόνο, θα ταξιδέψει τις λιλλιπούτειες παρουσίες μακρυά σε χώρες ονειρέμενες με καλικάντζαρους και ξωτικά.
  4. Και το Σπίτι της Αγάπης, στο οποίο εθελοντές θα συγκεντρώνουν και θα καταγράφουν ποσότητες τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης που θα προέρχονται από δωρεές καταστημάτων, ιδιωτών αλλά και όσων το επιθυμούν, οι οποίες θα διατεθούν σε ανήμπορες και άπορες οικογένειες του νέου διευρυμένου Δήμου Κιλκίς.


Επίσης, μαθητές του Τμήματος Αισθητικής της ΕΠΑΣ Κιλκίς, καθώς και στελέχη του ΚΔΑΠΜΕΑ θα παρέχουν υπηρεσίες ζωγραφικής προσώπου (face painting).
Το χωριό, θα είναι ανοικτό από 19 έως 24 Δεκεμβρίου 2011 κατά τις ώρες από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ, ενώ από 27 έως 30 Δεκεμβρίου θα λειτουργεί και πρωί και απόγευμα (11:00-13:00 και 17:00-20:00μμ.).


Δημόσια έκκληση
Ο Δήμος Κιλκίς με τη διοργάνωση του Χριστουγεννιάτικου Χωριού και ανταποκρινόμενος στον κοινωνικό του ρόλο, αποσκοπεί κυρίως στο να αλλάξει την ψυχολογία των πολιτών μέσα στο γενικευμένο κλίμα απαισιοδοξίας και αβεβαιότητας που επικρατεί, καθώς επίσης και να τονώσει την κίνηση στην τοπική αγορά.
Και στην προσπάθειά του αυτή, φιλοδοξεί να έχει σύμμαχό του όλες τις δυνάμεις του τόπου, τους φορείς, τον εμπορικό κόσμο και όλους τους δημότες, μικρούς και μεγάλους. Προς αυτήν την κατεύθυνση και με το δεδομένο ότι το Χριστουγεννιάτικο Χωριό θα έχει συνέχεια και μάλιστα δυναμική τα επόμενα χρόνια, ο Δήμαρχος Κιλκίς κ.Μπαλάσκας απευθύνει έκκληση προς όλους να σεβαστούν την εργασία του καλλιτέχνη κ. Χάρη Ισχνόπουλου που φιλοτέχνησε αφιλοκερδώς την κατασκευή των σπιτιών του Χριστουγεννιάτικου Χωριού, και να φροντίζουν για την ασφάλεια και την προστασία τους.


Εθελοντές
Με το δεδομένο τέλος, ότι όλη αυτή η προσπάθεια που γίνεται προς όφελος του Δήμου Κιλκίς, στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στον εθελοντισμό, η δημοτική αρχή Κιλκίς καλεί όσους επιθυμούν να προσφέρουν με την βοήθεια και την παρουσία τους (ως βοηθοί δραστηριοτήτων, ενημέρωσης επισκεπτών, εμψυχωτές, λειτουργοί στο Σπίτι της Αγάπης κτλ) να δηλώσουν συμμετοχή ως εθελοντές συμπληρώνοντας την σχετική φόρμα η οποία διατίθεται σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του Δήμου στην κατηγορία Γενικά Νέα-Ανακοινώσεις (και η οποία ακολούθως να αποστέλλεται στο email journalist@dhmoskilkis.gr), καθώς και σε έντυπη μορφή στο θυρωρείο του Δημαρχείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου