Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Το spotaki άναψε: Στο Eurogroup της Τρίτης οι αποφάσεις για την 6η δόση

Μετά από μία ταραγμένη διαδρομή, αρχής γενομένης τον περασμένο Σεπτέμβριο, η περίφημη 6η δόση αναμένεται να πάρει το "πράσινο φως" για την εκταμίευση της, την προσεχή Τρίτη, στη συνεδρίαση του Eurogroup και αφού- μετ' εμποδίων- δόθηκαν από ελληνικής πλευράς οι -προαπαιτούμενες- έγγραφες δεσμεύσεις.Θα προηγηθεί συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Φιλανδίας στο Βερολίνο, όπου το θέμα της 6ης δόσης θα αποτελέσει το βασικό αντικείμενο συζήτησης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, που επικαλείται ευρωπαίους αξιωματούχους, η 6η δόση αναμένεται να ξεμπλοκάρει την προσεχή Τρίτη. "Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που θα αποφασίσουμε για την εκταμίευση της έκτης δόσης, οπότε, όπως λένε, τρίτη και τυχερή", είπε αξιωματούχος, ο οποίος πρόσθεσε ότι πρώτα θα εξεταστούν οι έγγραφες εγγυήσεις από ελληνικής πλευράς.
Σχολιάζοντας την επιστολή Σαμαρά, ευρωπαίος αξιωματούχος τόνισε ότι με αυτή ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύεται στους στόχους του προγράμματος, ωστόσο διαφοροποιείται από κάποιες από τις μεθόδους που πρέπει να ακολουθηθούν.
Την ικανοποίηση του για την επιστολή Σαμαρά εξέφρασε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

ΠΗΓΗ: NOOZ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου