Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Το spotaki άναψε: ΑγροNέα - Medies, ξύλο, greekfood, παρατηρητήριο

Όταν σου κάνουν κάτι που δεν σου αρέσει, εσύ τους έδωσες την εντύπωση ανοχής.  Οι δράσεις του Mediterranean Education Initiative for Environment & Sustainability-MEdIES στο πλαίσιο της θεματικής χρονιάς 2011-12 για την Δεκαετία των Ηνωμένων Εθνών 2011-2020, για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη (ΕΑΑ) έχουν σαν θέμα: «Παραγωγικές Διαδικασίες & Υγεία». Προσφέρεται η ευκαιρία να έλθουν στην τάξη ποικίλα διεπιστημονικά θέματα της ΕΑΑ που μπορεί να απασχολούν τους ενεργούς, σκεπτόμενους νέους, οι οποίοι τα επόμενα χρόνια θα κληθούν να πάρουν αποφάσεις ως πολίτες, ως εργαζόμενοι, ως ψηφοφόροι, αλλά και ως καταναλωτές. 

Περιλαμβάνονται από ζητήματα χρήσης φυτοφαρμάκων στη γεωργία & κτηνοτροφία, τις διατροφικές κρίσεις, τη Μεσογειακή διατροφή, τη βιολογική γεωργία & κτηνοτροφία, τις εναλλακτικές παραγωγικές διαδικασίες, μέχρι τα χημικά στο σπίτι, την υγεία & ασφάλεια στην εργασία, τα πειράματα σε ζώα, αλλά και ζητήματα όπως η παιδική εργασία, το δίκαιο εμπόριο, το οικολογικό και κοινωνικό αποτύπωμα, κ.ό.κ. Τα θέματα αυτά μπορούν να αποτελέσουν τον πυρήνα της ευέλικτης ζώνης στο Δημοτικό, των καινοτόμων προγραμμάτων στο Γυμνάσιο (προγράμματα Π.Ε., Α.Υ.), του project στην Α΄ Λυκείου, αλλά μπορούν εξίσου να ενταχθούν στα υπάρχοντα μαθήματα του Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών. www.medies.net 

Πρόγραμμα κατάρτισης στελεχών επιχειρήσεων ξύλου & επίπλου, «Σύγχρονες Μέθοδοι Σχεδιασμού & Παραγωγής Προϊόντων Ξύλου & Επίπλου, Επίπεδο Ι» ανακοίνωσε το ΤΕΙ Λάρισας (Παράρτημα Καρδίτσας), για 5 συνεχόμενες εβδομάδες (Μάρ-Απρ 2012), τα Σάββατο (10:00-15:00 & 16:00 – 21:00) Κύριακα (10.00-15.00), με κόστος συμμετοχής 1050€/άτομο. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αποφοίτους ΑΕΙ-ΑΤΕΙ, αποφοίτους λυκείου & τεχνικής εκπαίδευσης, ελεύθερους επαγγελματίες και στελέχη επιχειρήσεων (με τεχνική εμπειρία-χωρίς πτυχίο), που δραστηριοποιούνται στους κλάδους ξύλου & επίπλου. rammou@teilar.gr, τηλ. 6973 470785. 

Με απαξίωση του ρόλου του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξικού Σχεδιασμού, η Κυβέρνηση, την ημέρα που ο πρωθυπουργός της χώρας ζητούσε ψήφο εμπιστοσύνης, την ίδια μέρα που υποβλήθηκαν οι απόψεις του Συμβουλίου (και αγνοήθηκαν), εξασφάλισε την αποστολή εισηγητικού εγγράφου από το ΥΠΕΚΑ, την υπογραφή των οκτώ Υπουργών, ακόμα και δημοσίευση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης σε ΦΕΚ! Οικολόγοι Πράσινοι, 6945026718, 17/11/2011. (σσ. και έτσι ευνοούνται οι ιχθυοκαλλιέργειες και τακτοποιούνται όσες υπάρχουν, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι πολίτες, το περιβάλλον, ο τουρισμός και οι προτεραιότητες τοπικής ανάπτυξης … ). 

Μια νέα ψηφιακή υπηρεσία, με την επωνυμία «Ελληνικά Τρόφιμα», (http://greekfood.minagric.gr/) έθεσε σε λειτουργία το ΥπΑΑΤ, για την προώθηση και προβολή των εγχωρίως παραγόμενων προϊόντων, με απώτερο σκοπό την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, της εξωστρέφειας, αλλά και της παραγωγικότητας των επιχειρήσεων του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα. Η υπηρεσία αυτή είναι χρήσιμη σε αγρότες, σε παραγωγούς & ομάδες παραγωγών αλλά και συνεταιρισμούς, καταναλωτές, οργανωτές εκθέσεων, εμπόρους, συσκευαστές, αλυσίδες λιανικής πώλησης κλπ. www.agri.gr, 21/11/2011. 

ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝΤΑΙ όλες οι οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών (σύλλογοι, σωματεία, ενώσεις, πολιτιστικοί, εθελοντικοί, Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί, Αστικές Μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες, κλπ) σε συνάντηση-ενημέρωση για την ανάγκη δημιουργίας μιας πλατφόρμας επικοινωνίας & ενημέρωσης όλων των οργανώσεων σε επίπεδο Κεντρικής Μακεδονίας την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2011, στις 11.00, στον χώρο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (κάτω από την Λέσχη Αξιωματικών Θεσσαλονίκης-έναντι Λευκού Πύργου). Έχουν προσκληθεί για να παρουσιασθούν εμπειρίες από Αττική, από Θεσσαλία και από άλλες περιφέρειες όπου έχει ήδη διαμορφωθεί σχήμα συνεργασίας σε επίπεδο περιφέρειας. Τηλέφωνα 6998282382, 6977328701, 6989865476, 6943834921

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου