Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Το spotaki άναψε: Οι Νέοι Αγρότες στην Καβάλα

Στις 25/11/2011, στην αίθουσα συνεδριάσεων της πρώην νομαρχίας Καβάλας με πρόσκληση του Χαράλαμπου Παπαμερή και του Χρήστου Τζότζου έγινε συνάντηση όσων ενδιαφέρονται για την δημιουργία Ένωσης Νέων Αγροτών Καβάλας, με την ευκαιρία της ενημέρωσης από τον δημοσιογράφο κ. Δημήτρη Μιχαηλίδη για την Κοινή Γεωργική Πολιτική-ΚΓΠ μετά το 2013.


Την πρώτη συνάντηση χαιρέτισε ο πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου κ. Ζαφείρης Μυστακίδης και συμμετείχε ο κ. Γρηγόρης Θεοδωρίδης (Συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας), η κα Βίκυ Λαλίκου, ο κ. Αιμίλιος Τίλογλου, ο κ. Ανδρέας Καραμπερίδης, ο κ. Ευστράτιος Δημητριάδης, o κ Θεόδωρος Μπουρούδης και άλλοι.


Αφού προσδιορίσθηκαν, με τα υπάρχοντα στοιχεία και τις προτάσεις της Ευρ. Επιτροπής, οι προβλέψεις για τις τάσεις των αγροτικών θεμάτων, δόθηκε το στίγμα των Ενώσεων Νέων Αγροτών, οι οποίες λειτουργούν συμπληρωματικά προς τις άλλες αγροτικές οργανώσεις, καλύπτοντας κυρίως θέματα επιλογής αγροτικού επαγγέλματος, κοινωνικοποίησης των νέων, προβλήματα δημιουργίας της νέας αγροτικής οικογένειας και θέματα ενδυνάμωσης και υποστήριξης της αγροτικής επιχειρηματικότητας.

Οι συναντηθέντες σχημάτισαν Ομάδα Πρωτοβουλίας για την δραστηριοποίηση ΕΝΩΣΗΣ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ και απεφάσισαν να προκαλέσουν συζητήσεις-ενημερώσεις κυρίως για θέματα Κοινής Γεωργικής Πολιτικής και για το Μέλλον του Αγροτικού Κόσμου και σε άλλες περιοχές της Καβάλας, ώστε στις 9 Μαρ 2012 να αποφασισθεί πρόγραμμα δράσης για τις Νέες και τους Νέους Αγρότες της Καβάλας, την δεύτερη Παρασκευή κάθε μήνα, ως εξής: Παρασκευή, 9 Δεκ 2011, Ελευθερούπολη, Παρασκευή 13 Ιαν 2012, Παρασκευή 10 Φεβ 2012 και Παρασκευή 9 Μαρ 2012.

Οι Νέοι Αγρότες είναι επαγγελματίες αγρότες και εθελοντές συνδικαλιστές και όχι το αντίθετο, και ως εκ τούτου απαιτούνται μακροχρόνιοι προγραμματισμοί και σταθερές ημερομηνίες αναφοράς, ώστε αν οι επαγγελματικές ασχολίες δεν επιτρέψουν την συμμετοχή σε κάποια συνάντηση, να μην διακόπτεται το «νήμα»της ενημέρωσης-συζήτησης-κινητοποίησης.

Οι Νέοι Αγρότες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης θα συναντηθούν, εγκαινιάζοντας ένα σύστημα μεταξύ τους ανταλλαγής εμπειριών, στις 17 Μαρ 2012 στην Κομοτηνή, ενώ θα έχει προηγηθεί η εκδήλωση στην Θεσσαλονίκης, μέσα στην Agrotica (στην αίθουσα Corona) στις 4 Φεβ 2012, στις 12.00, με θέμα: Νέοι Αγρότες και ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ, ανοίγοντας εκ μέρους των Νέων Αγροτών το 2012, ως ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΤΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΥ.

Άλλωστε στις 30 Αυγ-2 Σεπ 2012, εφ όσον αποφασισθεί έτσι από το ΔΣ της ΠΕΝΑ, θα γίνει το 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών όπου η ΕΝΑ Καβάλας θα μπορούσε να έχει σημαντική συμμετοχή.

Οι κκ Χαράλαμπος Παπαμερής (6977014902) & Χρήστος Τζώτζος (6944988691) έχουν αναλάβει τον συντονισμό της Ομάδας Πρωτοβουλίας μέχρι τις 9 Μαρ 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου