Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Το spotaki άναψε: Σπιτικά απορρυπαντικά για κάθε χρήση

Το πράσινο σαπούνι, το άσπρο ξύδι και η σόδα καλό είναι να υπάρχουν σε μεγάλες ποσότητες στο σπίτι. Με αυτά τα υλικά και λίγα ακόμα που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, όπως το λάδι, το αλάτι και το λεμόνι, δε θα χρειαστεί να περάσετε ποτέ ξανά από το τμήμα απορρυπαντικών του σούπερ μάρκετ.
  • Με λευκό ξύδι αραιωμένο σε νερό, σφουγγαρίζετε και καθαρίζετε το μπάνιο σας και καθαρίζετε όλες τις γυάλινες επιφάνειες. 
  •  Αν βρέξετε ένα χαρτί κουζίνας ή ένα κομμάτι βαμβάκι με ξύδι και το δέσετε στο στόμιο της βρύσης, την επόμενη μέρα τα άλατα θα έχουν εξαφανιστεί. 
  • Με μια κουταλιά λεμόνι και μια κουταλιά ελαιόλαδο, τα έπιπλά σας θα γυαλίσουν όπως με κανένα σπρέι ή κρέμα του εμπορίου. Προσέξτε μόνο να χρησιμοποιείτε πανί που δεν αφήνει χνούδι, να χρησιμοποιείτε πολύ μικρή ποσότητα και να περνάτε με μαλακό πανί αφού στεγνώσει. 
  • Με ξύδι και αλάτι μια φορά την εβδομάδα στα σιφώνια σας που από πάνω θα ρίξετε βραστό νερό, δεν θα σας απασχολήσει ξανά η δυσοσμία. 
  • Πασπαλισμένη σόδα στα χαλιά και τα στρώματα ύπνου που θα καθαρίσουμε μετά από ώρες με την ηλεκτρική, θα τραβήξει την υγρασία και οποιαδήποτε μυρωδιά. 
  • Με πράσινο σαπούνι διαλυμένο σε ζεστό νερό πλένουμε πιάτα και κάθε επιφάνεια που πλένεται. Ξεβγάζεται πανεύκολα και δεν αφήνει «γραμμές» ή σημάδια αλλά την εντύπωση του απόλυτα καθαρού και του καινούργιου.

Το αποτέλεσμα της χρήσης των παραπάνω υλικών είναι απόλυτη καθαριότητα. Δεν αφήνουν καμία δυσάρεστη μυρωδιά στο σπίτι, αντιθέτως αφήνουν μια διακριτική αίσθηση καθαριότητας. Αν όμως θέλετε οπωσδήποτε αρωματισμένο χώρο, κάψτε αιθέρια έλαια ή, επειδή είναι ακριβά κι επειδή πλέον κανείς δεν ξέρει αν αγοράζει φυσικά ή ημισυνθετικά έλαια, ρίξτε φλούδες εσπεριδοειδών με ένα ξύλο κανέλας ή βανίλιας σε νερό που βράζει ή σε ένα μπολ με βραστό νερό στο καλοριφέρ ή τη σόμπα σας.

Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε λεμόνι ή πορτοκάλι, μην πετάτε τις φλούδες. Τρίψτε τις στον τρίφτη και φυλάξτε τις στην κατάψυξη για τον αρωματισμό του χώρου σας ή για χρήση σε φαγητά ή γλυκά.

Πηγή: fugazigr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου