Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

To spotaki άναψε : Φυσική θεραπεία για το κρυολόγημα

Σήμερα ο καιρός είναι άκρως χειμωνιάτικος και άρχισε να πονά ο λαιμός, να έχουμε πυρετό, να κλείνει η φωνή κτλ.

Υπάρχει κάτι που μπορείτε να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα και να καταπολεμήσετε την αρρώστια μέσα στα πλαίσια μιας φυσικής προσέγγισης, την οποία την έκαναν τα παλιά τα χρόνια, αλλά που στις μέρες μας πολλοί περιφρονούν αυτόν τον τρόπο ίασης.

Θα χρειαστείτε:


μια κατσαρόλα βραστό νερό
2 κουτ. σούπας μαγειρική σόδα
δυο πετσέτες
προαιρετικά 2-3 σταγόνες έλαιο ευκαλύπτου
ένα φλιτζάνι χαμομήλι

Η διαδικασία είναι απλή. Τυλίγεται τα μαλλιά σας σε μια πετσέτα για να μην νοτίσουν από τους υδρατμούς και ρίχνεται στην κατσαρόλα την σόδα (και αν έχετε το έλαιο ευκαλύπτου). Αφού πάψει να αφρίζει καλύπτεστε με μια πετσέτα και κάνετε εισπνοές από την μύτη για 15-20 λεπτά. Αν πονάει ο λαιμός κι από το στόμα οι εισπνοές βοηθούν αλλά να "καταπίνετε" τους ατμούς.

Μετά πίνεται το χαμομήλι και αν θέλετε παίρνεται και μια ασπιρίνη (ιδίως αν υπάρχει πυρετός) αλλά και μια εντριβή στα πόδια με ξύδι βοηθάει. Αμέσως μετά πρέπει να ξαπλώσετε και στην περίπτωση που ιδρώσετε μπορείτε να αλλάξετε ρούχα με την προϋπόθεση να βρίσκεστε σε ζεστό χώρο.

Με αυτό τον τρόπο ένας γιατρός φίλος από την Ρωσία μου εξήγησε ότι ο ιός, το μικρόβιο δεν επιβιώνει λόγο ζέστης γι αυτό και πρέπει το νερό να είναι βραστό και να σκεπαστούμε όσο καλά μπορούμε για τον απαιτούμενο χρόνο. Επίσης μου είπε πως μπορούμε να το επαναλάβουμε την διαδικασία μεσημέρι-βράδυ για πιο γρήγορα αποτελέσματα.

Αν σας θυμίζει κάτι η θεραπεία είναι γιατί πιθανώς την κάνανε παλιά οι γονείς σας ή οι παππούδες σας.

Δοκιμάστε την κι εσείς και καλό Χειμώνα χωρίς ενοχλήσεις.

Ευχαριστώ την Ιωάννα για το κείμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου