Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Το spotaki άναψε: Έβαλε τον τρίχρονο γιο του στο πλυντήριο και τον σκότωσε.

Έβαλε τον τρίχρονο γιο του στο πλυντήριο και τον σκότωσε
Μια προσπάθεια να δούμε και κάτι πέρα από το γεγονός
(βασιζόμενοι σε άρθρο γαλλικής εφημερίδας)

Τραγικό θάνατο βρήκε ένα αγόρι τριών ετών στη Γαλλία, όταν ο πατέρας του για τον τιμωρήσει, τον έβαλε στο πλυντήριο ρούχων, το έθεσε σε λειτουργία και το σταμάτησε όταν όλα είχαν τελειώσει.

Ο λόγος που τιμώρησε με θάνατο τον γιο του, Μπαστιέν, είναι επειδή πέταξε στην τουαλέτα τη ζωγραφιά ενός συμμαθητή του!



Η μητέρα του, Σαρλέν, τον έβγαλε από το πλυντήριο και τον πήρε αγκαλιά. «Ήταν σαν διαλυμένη κούκλα. Αισθάνθηκα τον τελευταίο χτύπο της καρδιάς του. Δεν κατάλαβα ότι είχε πεθάνει».

Ακολούθως, πήρε το άψυχο σώμα του γιου της αγκαλιά και έτρεξε στη γειτόνισσά της, στην οποία είπε ψέματα πως ο μικρός έπεσε από τη σκάλα.

Την αλήθεια ομολόγησε η πεντάχρονη αδερφή του, όπως επισημαίνει η εφημερίδα «Le Parisien», την οποία ο πατέρας προσπάθησε να χτυπήσει όταν ξεκίνησε να τα λέει αλλά την προστάτεψε ο άνδρας της γειτόνισσας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η πεντάχρονη είπε πως ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που ο άσπλαχνος πατέρας έβαζε τον αδερφό της στο πλυντήριο.

Οι γείτονες θυμούνται ότι ο 33χρονος άνδρας αντιμετώπιζε τον Μπαστιέν ως ανεπιθύμητο παιδί από όταν ήταν βρέφος, χωρίς να διστάζει λ.χ. να τον αφήνει μόνο του στο περβάζι του παραθύρου.

Όπως διαβάζετε το συγκεκριμένο γεγονός είναι στα αλήθεια «ανατριχιαστικό». Σε σοκάρει και σε παγώνει.

Ωστόσο κάποιοι δεν σοκαρίστηκαν και αναφερόμαστε στη γειτονιά και στην οικογένεια των γονιών του παιδιού.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες της γειτόνισσας, της μητρικής γιαγιάς και της μητρικής θείας:

Ο πατέρας 33 ετών ήταν αλκοολικός και όταν έμαθε ότι η γυναίκα του ήταν έγκυος στο συγκεκριμένο παιδί απάντησε «ότι δεν θέλω παιδί και δεν πιστεύω ότι η γυναίκα μου είναι έγκυος». Αφού γεννήθηκε το παιδί αναφερόταν σε αυτό με το χαρακτηρισμό «ο μπελάς» και από μωράκι χρησιμοποιούσε ακραίες μεθόδους διαπαιδαγώγησης όπως όταν έκανε κάποια σκανταλιά ή έκλαιγε το έβαζε γυμνό και μόνο του στο περβάζι του παραθύρου με αποτέλεσμα πολλές φορές να κινδυνεύσει να πέσει. Επίσης μια άλλη φορά το κλείδωσε για δυο ώρες στην ντουλάπα προκειμένου να ησυχάσει. Αυτά τα αναφέρει η γειτόνισσα.

Η μητέρα ήταν μεν στοργική αλλά ο πατέρας την κακοποιούσε συχνά με αποτέλεσμα να έχει εμφανή σημάδια κακοποίησης στο πρόσωπο (οι μαρτυρίες αναφέρουν ένα χαρακτηριστικό σημάδι από γαλλικό κλειδί). Η μητέρα πάντα έβρισκε δικαιολογίες για να υπερασπιστεί ή να καλύψει την βιαιότητα του συζύγου της. Πολλές φορές τη μητέρα κακοποιούσε και ο κολλητός φίλος του πατέρα (δεν διευκρινίζεται με ποιο τρόπο). Αυτά αναφέρει η μητρική γιαγιά και μητρική θεία του παιδιού



Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι το παιδί θα είχε σωθεί εάν αυτοί που ήξεραν μιλούσαν όταν έπρεπε.

Κάτι που εμείς στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056 γνωρίζουμε καλά.

Γνωρίζουμε το φόβο της γειτονιάς και της οικογένειας να μιλήσουν και να αποκαλύψουν.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» μέσω:

- της Γραμμής SOS 1056

- των ενημερώσεών μας στα σχολεία σε όλη την Ελλάδα

- δράσεις για τη συνειδησιακή αφύπνιση πάνω σε τέτοια φαινόμενα και καταστάσεις προσπαθεί να εξαλείψει τον φόβο αυτό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου