Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Το spotaki άναψε: 1 Δεκεμβρίου 2011 - Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS

Μήνυμα του Μπαν Κι-Μουν, Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ: " Οδεύοντας προς την τέταρτη δεκαετία του AIDS, είμαστε επιτέλους σε θέση να δώσουμε τέλος στην επιδημία. Η πρόοδος που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα, αποτελεί την απόδειξη ότι μπορούμε να υλοποιήσουμε το όραμα μας για μηδέν νέες μολύνσεις, μηδέν διακρίσεις και μηδέν θανάτους που σχετίζονται με το AIDS. Ο αριθμός των νέων μολύνσεων από τον HIV έχει μειωθεί περισσότερο από 20% σε σχέση με το 1997. Οι νέες μολύνσεις εξακολουθούν να μειώνονται στις περισσότερες περιοχές του κόσμου. Στην Υποσαχάρια Αφρική, η οποία έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία του AIDS, η συχνότητα εμφάνισης του ιού HIV έχει μειωθεί σε 22 χώρες.

Μεταξύ των πληθυσμών που βρίσκονται σε κίνδυνο, το ρεύμα αλλάζει. Η πρόσβαση σε υπηρεσίες πρόληψης του ιού HIV βοηθούν τους νέους, τους εργαζόμενους στο σεξ, τους πελάτες τους, τους ανθρώπους που κάνουν ενέσιμη χρήση ναρκωτικών, τους άνδρες που έχουν σεξουαλικές σχέσεις με άνδρες και τα διαφυλικά άτομα να έχουν έλεγχο της υγείας τους.


Η θεραπεία έχει αποτρέψει από το 1985 2.5 εκατομμύρια θανάτους σχετιζόμενους με το AIDS. Μόνο τον περασμένο χρόνο σώθηκαν 700,000 ζωές. Περίπου 6.6 εκατομμύρια άνθρωποι, σχεδόν οι μισοί που χρήζουν θεραπείας σε χώρες χαμηλού και μέσου εισοδήματος, λαμβάνουν σήμερα θεραπεία.


Ο συνδυασμός της πρόληψης με τη θεραπεία επιταχύνουν την πρόοδο.


Ωστόσο, για τον τερματισμό του AIDS χρειάζεται να έχουμε ακόμη σημαντικότερα αποτελέσματα.


Διαβάστε ολόκληρο το μήνυμα του Μπαν Κι-Μουν, Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ στη σελίδα: Οι ειδησεις του ΟΗΕ με μια ματια  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου