Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Το spotaki άναψε: Παρουσίαση του βιβλίου "ΔΡΑΜΑ 1941- ΜΙΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ"

Το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ και οι εκδόσεις "Καστανιώτη" παρουσιάζουν στη Θεσσαλονίκη το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου και συγγραφέα Σπύρου Κουζινόπουλου "ΔΡΑΜΑ 1941- ΜΙΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ", την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011, στις 7 μμ, στον ΙΑΝΟ (Αριστοτέλους 7). Για το βιβλίο θα μιλήσουν: ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης, ΜΟΣΧΟΣ ΒΟΪΤΣΙΔΗΣ, ο πρόεδρος της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών ΝΙΚΟΣ ΜΕΡΤΖΟΣ, ο αναπληρωτής καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας ΑΠΘ ΣΠΥΡΟΣ ΣΦΕΤΑΣ και ο δημοσιογράφος ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΖΙΜΑΣ, αναπληρωτής πρόεδρος ΔΣ του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.



Περίληψη
Στις 28 Σεπτεμβρίου 1941 μια φούχτα τολμηροί επαναστάτες προχώρησαν σε ένα μοναδικό ηρωικό, αλλά άγνωστο στο ευρύ κοινό, εγχείρημα: άρπαξαν τα όπλα στον νομό Δράμας, ανατίναξαν το εργοστάσιο ηλεκτροφωτισμού, εξουδετέρωσαν τις βουλγαρικές δυνάμεις, κατέλαβαν δημαρχεία και αστυνομικά τμήματα και πήραν την εξουσία στα χέρια τους για λίγες ώρες, οργανώνοντας την πρώτη εξέγερση σε ολόκληρη την κατεχόμενη από τις δυνάμεις του Άξονα Ευρώπη. Οι βουλγαρικές αρχές κατοχής απάντησαν με ένα ολοκαύτωμα, με ένα πραγματικό λουτρό αίματος στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα των εκδόσεων ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ.


Σπύρος Κουζινόπουλος
Ο Σπύρος Κουζινόπουλος γεννήθηκε στις Σέρρες και, στα 45 χρόνια που άσκησε το δημοσιογραφικό λειτούργημα, εργάστηκε σε πολλές εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς ως συντάκτης, αρχισυντάκτης και διευθυντής σύνταξης, ενώ επί δεκαπενταετία υπήρξε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων στη Βόρεια Ελλάδα, με αρμοδιότητα και στα Βαλκάνια. Για τις ιδέες και την αρθρογραφία του συνελήφθη, βασανίστηκε και φυλακίστηκε από τη Χούντα. Το 1974 ήταν υποψήφιος βουλευτής με την Ενωμένη Αριστερά στον νομό Σερρών. Διετέλεσε μέλος του προεδρείου της ΕΣΗΕΜΘ και πήρε μέρος σε διεθνή δημοσιογραφικά συνέδρια και συναντήσεις. Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα των εκδόσεων ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου