Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Το spotaki άναψε: “Too young to die” - Rockers που δεν λένε να αποσυρθούν!

Σε λίγες εβδομάδες μπαίνουμε στο 2012 και φαίνεται πραγματικά απίστευτο πως αρκετοί rock stars που μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον του κοινού στις τρείς προηγούμενες δεκαετίες, συνεχίζουν –σχεδόν- ακατάβλητοί μέχρι και σήμερα!Πλέον τα δεύτερα –ήντα- είναι η νέα ηλικία νεότητας για πολλούς rockers που σε θέματα συναυλιακής δραστηριότητας παραμένουν αρκετά παραγωγικοί, ενώ κάποιες φορές προκύπτουν και μερικές ενδιαφέρουσες συναυλιακές αναλαμπές. Ας δούμε 10 παραδείγμα rock stars που δεν τους λές βετεράνους (don`t!)

10 – Bryan Ferry – 26/9/1945
Κυκλοφόρησε ένα ενδιαφέρον νέο album τον Οκτώβριο του 2010, με τίτλο “Olympia”, ενώ φέτος έγινε...μοντέλο μαζί με τον γιό του για τις ανάγκες διαφημιστικής εκστρατείας της H&M. Ίσως να έχουμε και μια επανένωση των Roxy Music…

9 – Alice Cooper – 4/2/1948
Νέο album (“Welcome 2 My Nightmare”), συνεργασία με την pop star Ke$ha και μια Halloween tour με έκτακτη εμφάνιση από τον Johnny Deep; Όχι κι άσχημα!

8 – Ry Cooder – 15/3/1947
Ένα υπέροχο album από έναν μαγευτικό κιθαρίστα με τίτλο “Pull Up Some Dust And Sit Down”. Φτάνει και περισσεύει.

7- Οzzy Osbourne – 3/12/1948
Ακόμα επικίνδυνος, ακόμα παραγωγικός και «καθαρός» από τις κακές συνήθειες του παρελθόντος, ο Ozzy έπαιξε σε Super Bowl Commercial μαζί με τον...Justin Bieber, πρωταγωνίστησε σε documentary του γιού του, Jack και επανένωσε τους Black Sabbath.Α! To 2010 είχε προλάβει και να κυκλοφορήσει ένα εντυπωσιακό album με τίτλο “Scream!”

6-Tom Waits – 7/12/1949
Δραστήριος και «ζωηρός» καλλιτεχνικά όσο ποτέ, ο Tom Waits κυκλοφόρησε νέο album, το “Bad As Me”και έμοιαζε σαν να μην είχαν περάσει επτά ολόκληρα χρόνια από το προηγούμενο album του με νέες ηχογραφήσεις.

5- Bruce Springsteen – 23/9/1949
Όχι και η καλύτερη χρονιά για τον The Boss, που έχασε τον αγαπημένο του συνεργάτη και φίλο, τον σαξοφωνίστα Clarence “Big Man” Clemmons τον Ιούλιο. Παρ` όλα αυτά, συνεχίζει ακατάβλητος να ηχογραφεί το νέο του solo album και να σχεδιάζει νέες συναυλίες για το 2012. Μα δεν κουράζεται ποτέ;

4- Lemmy Kilmister – 24/12/1945
Μάλλον η ηλικία του Lemmy θα πρέπει να υπολογίζεται με διαφορετικό τρόπο, δεν έξηγείται αλλιώς πως τα καταφέρνει να ασχολείται με τόσα πολλά και διαφορετικά projects, χωρίς να δείχνει την παραμικρή κούραση. Πέρυσί κυκλοφόρησε νέο album με τους Motorhead, φέτος με την δεύτερη μεγάλη του αγάπη, τους blues rock Head Cat. Ενδιάμεσα κυκλοφόρησε και η ταινία-αφιέρωμα στην ζωή του “Lemmy”.

3 – Mick Jagger – Keith Richards –26/7/1943 & 18/12/1943
Ο Mick συμμετείχε –μάλλον αδιάφορα- στο νέο single του will.i.am ενώ ο Keith Richards έγραψε μια βιογραφία-ιστορικό ντοκουμέντο της rock με τίτλο “Life”. Φυσικά η βιογραφία τους έγινε μια πρώτης τάξεως αφορμή για να τσακωθούν πάλι μεταξύ τους και να βάλουν στον «πάγο» την επανένωση των Rolling Stones.

2 - Steven Tyler – 26/3/1948
Αφού κόντεψε να διαλύσει τους Aerosmith με το «μένω ή φεύγω» δίλλημα του, που έμεινε αναπάντητο από το καλοκαίρι του 2009 μέχρι και τον επόμενο χρόνο, ο Steven Tyler πέρασε και μερικούς μήνες αναψυχής στην καρέκλα του κριτή του American Idol. Ο Tyler έχει επιστρέψει σε ηχογραφήσεις με τους Aerosmith, ενώ δοκίμασε την τύχη του και με το solo single “(It) Feels So Good”. Τελικά, it didn`t…

1 - Paul Simon – 13/10/1941
Ωριμάζει σαν το παλιό καλό κρασί. Ο Paul Simon, μέλος των Simon & Garfunkel, κυκλοφόρησε φέτος το album “So Beautiful Or What” φτάνοντας μέχρι το #4 του US Album Chart! Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα οι Simon & Garfunkel δέχονται προτάσεις για συναυλίες.

ΠΗΓΗ: MTVGREECE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου