Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Το spotaki άναψε: Πτώση στο αγροτικό εισόδημα των 15 παλαιών κρατών μελών της Ε.Ε και άνοδο των νεοτέρων δείχνει έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Πτώση της τάξεως του 3,5% έως το 2020, στο εισόδημα των αγροτών των 15 παλαιότερων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. προβλέπει σχετική έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με αυτή, το γεωργικό εισόδημα στα 15 παλαιότερα κράτη της Ε.Ε. μέχρι το 2020 πρόκειται να μειωθεί ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα τα εισοδήματα των αγροτών στα νεοεισερχόμενα κράτη μέλη θα παρουσιάσει αύξηση σε σχέση με σήμερα.


Η έκθεση, με τίτλο «Προοπτικές των γεωργικών αγορών και εισοδήματος 2011-2020», αναφέρει ακόμα ότι το συνολικό εισόδημα των αγροτών στα 27 κράτη μέλη της Ε.Ε., θα αυξηθεί κατά 9%. «Όμως, το μέγεθος αυτό κρύβει κατά 3,5% πτώση στο εισόδημα των 15 παλαιότερων μελών ενώ αύξηση κατά 35% αναμένεται στα 12 νεότερα κράτη μέλη όπως η Πολωνία και η Σλοβακία», αναφέρει η έκθεση. Επίσης στην έκθεση τονίζεται ότι «η αύξηση των επιδοτήσεων για τα 12 νεοεισερχομένων είναι ο κύριος παράγοντας για την αύξηση του εισοδήματος». Όσον αφορά τις προβλέψεις της αγοράς για τα σιτηρά η έκθεση αναφέρει ότι αυτές πρόκειται να παραμείνουν άνω του μέσου όρου τα έτη μεταξύ 2011 και 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου