Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Το spotaki άναψε: Καταστροφές σε κτήμα του ΚΥΡ –ΓΙΑΝΝΗ

Με τσεκούρι και αλυσοπρίονο, άγνωστος κατέκοψε και ισοπέδωσε παραγωγικό αμπέλι του Κτήματος ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ, στον Αμπελώνα Αμυνταίου (Θέση Πάλπο). Πρόκειται για 7 στρέμματα με παλιά αμπέλια, υψηλής ποιότητας σταφύλια και με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως όλα τα αμπέλια της ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ. Και σίγουρα εδώ δεν ισχύει το «Ας πάει και το παλιάμπελο!». Ο άγνωστος δράστης «επισκέφθηκε» κατ΄εξακολούθηση τον αμπελώνα για να ολοκληρώσει το απεχθές του έγκλημα σε δύο πράξεις, μία φορά στα τέλη Δεκεμβρίου και επόμενη στις αρχές Ιανουαρίου.
Παρά την οικονομική ζημιά και την ηθική βλάβη της ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ, καταγγέλλουμε το πρωτοφανές περιστατικό προκειμένου να ενημερώσουμε τους παραγωγούς της περιοχής για την ύπαρξη ανθρώπου που επιτίθεται με μανία στο ευλογημένο αμπέλι και να αποτρέψουμε πιθανές μελλοντικές του καταστροφές.
Η ηθική και ο πολιτισμός της περιοχής Αμυνταίου καθώς και το οινικό παρελθόν, παρόν και μέλλον που αποτελεί το κυρίαρχο οικονομικό και διακριτικό χαρακτηριστικό της περιοχής, δεν επιτρέπουν τέτοιου είδους χυδαίες και εγκληματικές πράξεις.
Το Κτήμα ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ έχει προβεί ήδη σε μήνυση κατά αγνώστων και οι Αρμόδιες Αρχές ερευνούν για την εύρεση του δράστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου