Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

To spotaki άναψε: ΓΕΡΜΑΝΙΑ - Σε ιστορικό χαμηλό η ανεργία

Ιστορικά χαμηλό ρεκόρ ανεργίας καταγράφει η Γερμανία, με το ποσοστό των ανθρώπων που δεν βρίσκει εργασία να έχει πέσει στο 6,8%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εργασίας της χώρας. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας από την επανένωση της Γερμανίας!
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία και άλλοι κλάδοι κατάφεραν να στραφούν γρήγορα σε νέες αγορές, πέρα από την ευρωπαϊκή. Στον αντίποδα, η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες πως ο αριθμός των ανέργων άγγιξε τα 4,42 εκατομμύρια, εκτινάσσοντας το ποσοστό της ανεργίας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 χρόνων...

Σύμφωνα με Γερμανούς οικονομικούς αναλυτές, η καθοδική τάση στα ποσοστά της ανεργίας που σημειώνεται στη χώρα οφείλεται κυρίως στην προσαρμοστικότητα που έδειξαν βασικοί βιομηχανικοί κλάδοι στη μείωση της ζήτησης στις αγορές της Ευρωζώνης. Οπως εξηγούν, παρά την πτώση της αγοραστικής δύναμης των Ευρωπαίων και τις προβλέψεις για μείωση του ρυθμού ανάπτυξης της χώρας το 2012, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αλλά και άλλοι κλάδοι που στηρίζονται στις εξαγωγές κατάφεραν να στραφούν χωρίς καθυστέρηση σε άλλες αγορές, κυρίως στις αναπτυσσόμενες χώρες, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο τις θέσεις εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου