Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

To spotaki άναψε: ΕΡΩΣ… ΕΞ ΟΥΡΑΝΟΥ


ΕΡΩΣ… ΕΞ ΟΥΡΑΝΟΥ
Ερωτική Κωμωδία
(Βασισμένο στην ταινία JET LAG της Ντάνιελ Τόμπσον
με τους Ζαν Ρενώ και Ζυλιέτ Μπυνός)
Θεατρική Διασκευή: Μαρία Μπαλτατζή
Από το Σάββατο 14-1-2012 & κάθε Σάββατο & Κυριακή

Μετά την μεγάλη επιτυχία της κωμωδίας Συγκάτοικοι Για Κλάματα (βασισμένο στο Ένα Παράξενο Ζευγάρι του Νηλ Σάιμον) η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ παρουσιάζει μια ερωτική κωμωδία με το ίδιο θέμα. Την ανθρώπινη μοναξιά αλλά και την έμφυτη ανάγκη για επικοινωνία. Το έργο θίγει επίσης το ζήτημα της σύγχισης των μεταναστών στη γλώσσα, στις συνήθειες, στην εκτίμηση και τη σύγκριση μεταξύ δύο πολιτισμών. Αυτόν της πατρίδας τους και εκείνον της χώρας όπου μετανάστευσαν.
Αεροδρόμιο Ντε Γκώλ στο Παρίσι. Εκείνη, αισθητικός, φεύγει μακριά από έναν άντρα που ελπίζει πως δεν αγαπά πια. Εκείνος, συμπατριώτης της, μετανάστης στις ΗΠΑ και πετυχημένος επιχειρηματίας κατεψυγμένων τροφίμων, πηγαίνει να βρει μια γυναίκα που πιστεύει πως ακόμα αγαπά. Εκείνη έχει ένα εισιτήριο τουριστικής θέσης για το Μέξικο Σίτυ. Εκείνος ένα εισιτήριο πρώτης θέσης από Νέα Υόρκη προς Μόναχο. Εκείνη ομιλητική, εξωστρεφής, συναισθηματική. Εκείνος αγχωτικός, νευρωτικός, δύστροπος, ολιγόλογος, εντελώς απόμακρος. Μια απεργία στο Αεροδρόμιο θα γίνει η αιτία να γνωριστούν. Ένα δωμάτιο στο ξενοδοχείο του Αεροδρομίου, θα γίνει η αφορμή να αντιμετωπίσουν το ψέμα τους. Και την αλήθεια τους. Δύο άνθρωποι τελείως διαφορετικοί που, ωστόσο, ο ένας θα λειτουργήσει σαν καθρέφτης του άλλου. Επώδυνα αρχικά, λυτρωτικά στη συνέχεια.
Γιατί όταν αγγίζει κανείς τα όρια της αλήθειας, οι αντιλήψεις συμπίπτουν...Το ζωτικό ψεύδος μετατρέπεται σε ζωτική αλήθεια…Εξ άλλου ο καθένας μας είναι προϊόν των αναγκών του...Κι όταν η ανάγκη περισσέψει… ίσως τότε γινόμαστε συναισθηματικά ενήλικες…Ίσως τότε μπορούμε να επικοινωνήσουμε… Με τον εαυτό μας και με τους άλλους…
Μαρία Μπαλτατζή

Σκηνοθεσία/Επιμέλεια Μουσικής-Σκηνικών-Κουστουμιών: Μαρία Μπαλτατζή
Φωτογραφία/Επεξεργασία Φωτο: Γιώργος Θεοδωρίδης-Αντώνης Χαλιάσος Πρωταγωνιστούν:Μαρία Μπαλτατζή - Αντώνης Χαλιάσος
Συμμετέχουν: Χριστίνα Γαβιρηλίδου - Νίκος Δερτιλής
Ώρα προσέλευσης: 21.00-21.30 Διάρκεια Παράστασης: 90΄
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ (με ποτό & συνοδευτικά)
Διεύθυνση: Ολύμπου 88(Αρχαία Αγορά)
Τηλ. 2310285452-2310272909-6974195079

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου