Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Νέα Υόρκη: Εντολή για απομάκρυνση 375.000 ανθρώπων, ενώ πλησιάζει ο τυφώνας Σάντι

Εντολή για την απομάκρυνση 375.000 κατοίκων της Νέας Υόρκης, οι οποίοι διαμένουν σε ζώνες που μπορεί να πλημμυρίσουν, έδωσε ο δήμαρχος της πόλης Μάικλ Μπλούμπεργκ, καθώς πλησιάζει ο τυφώνας Σάντι. "Είναι ένας σοβαρός και επικίνδυνος τυφώνας. Ωστόσο, πιστεύω ότι θα περάσει", σημείωσε ο Μπλούμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, διευκρινίζοντας ότι η εντολή για την απομάκρυνση αφορά τους Νεοϋορκέζους που ζουν στη Ζώνη Α, η οποία καλύπτει τις παράκτιες περιοχές. Ο δήμαρχος της πόλης έδωσε επίσης εντολή να κλείσουν αύριο τα δημόσια σχολεία. 

Η πόλη της Νέας Υόρκης θα διακόψει τη λειτουργία των δημόσιων μέσων μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένου του μετρό, σήμερα από τις 19:00 τοπική ώρα (01:00 ώρα Ελλάδος) για προληπτικούς λόγους εν αναμονή της άφιξης του τυφώνα Σάντι, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας Άντριου Κουόμο σε συνέντευξη Τύπου. 

Εκτός από το μετρό, οι αρχές της πόλης αποφάσισαν επίσης να κλείσουν τα πάρκα, οι παιδικές χαρές και οι πλαζ σήμερα το απόγευμα. Τα δημόσια μέσα μεταφοράς αναμένεται να ξαναρχίσουν να λειτουργούν περίπου 12 ώρες μετά το τέλος της καταιγίδας. 

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου