Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Την Μεγάλη Βρετανία αντιμετωπίζει αύριο η Εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών

Την Μεγάλη Βρετανία αντιμετωπίζει αύριο στις 17:30 (OTE TV) η Εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών στο κλειστό γυμναστήριο Λουτρακίου, στην πρεμιέρα της στην 1η προκριματική φάση του EURO 2016. Είναι η πρώτη φορά που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αγωνιστεί στο Λουτράκι, ενώ αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι η Εθνική θα δώσει το πρώτο επίσημο παιχνίδι της στην Νότιο Ελλάδα μετά από 7 ολόκληρα χρόνια, ύστερα από αυτόν κόντρα στην Ουκρανία για τα πλέι όφ του ΕURO 2006, τον Ιούνιο του 2005 στο κλειστό του Ελληνικού.

Ο αγώνας αυτός θα είναι και ο πρώτος μετά από δύο χρόνια για τους αθλητές της γερμανικής Μέλσουνγκεν, Σάββα Καρυπίδη, Αλέξανδρο Βασιλάκη και Γρηγόρη Σανίκη, ενώ με εξαίρεση τον τραυματία Γιώργο Μαστορογιάννη, η Εθνική παρουσιάζεται πάνοπλη για τους κρίσιμους αγώνες κόντρα στην Μεγάλη Βρετανία, αλλά και την Ιταλία, την οποία θα αντιμετωπίσει σε τρείς ημέρες στην πόλη Λάβις.
Η συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Λουτρακίου- Αγίων Θεοδώρων.
Παρόντες ήταν ο Ειδικός Γραμματέας της ΟΧΕ Δημήτρης Σταυρακάκης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Κακούρης, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Νίκος Λόης, ο μάνατζερ- τεχνικός σύμβουλος των Εθνικών Ομάδων Γιάννης Βαρελτζής, οι Ομοσπονδιακοί τεχνικοί της Ελλάδας και της Μεγάλης Βρετανίας Γιώργος Κρανάκης και Μπιλ Μπέιλι, καθώς και οι διεθνείς Χάρης Μάλλιος και Μπομπ Γουάιτ, αντίστοιχα.
Γιάννης Κακούρης (Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού): «Είναι πολύ σημαντικό που στην πόλη μας διεξάγεται αυτός ο αγώνας. Είναι μεγάλη τιμή για το Λουτράκι. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στις δύο ομάδες και να καλέσω όλους τους πολίτες του Λουτρακίου να παρακολουθήσουν το παιχνίδι. Σαν Δήμος θα δώσουμε το παρόν και σε άλλες μεγάλες διοργανώσεις».
Δημήτρης Σταυρακάκης (Ειδικός Γραμματέας ΟΧΕ): «Εκ μέρους του Προέδρου Παντελή Χατζηιωάννου και του Δ.Σ. της ΟΧΕ, εκφράζω τις ευχαριστίες για τον Δήμο Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων, τον Δήμαρχο κ. Κώστα Λογοθέτη, τον Πρόεδρο του αθλητικού οργανισμού κ. Νίκο Λόη και τους υπαλλήλους του κλειστού γυμναστηρίου «Γ. Γαλανόπουλος» για την στήριξη και την συμβολή τους στην διοργάνωση του αγώνα, αλλά και τους χορηγούς- υποστηρικτές κ. Βασίλη Μαντά, ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου «Μαντάς», κ. Ισαάκ Μουστόπουλο, ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου «Marion» και τους κ.κ. Γιώργο Μουρούτσο και Ιωάννη Λαζαρίδη. Στις δύσκολες εποχές που περνάει ο ελληνικός αθλητισμός καταφέραμε να έχουμε μία σημαντική συνεργασία, τόσο με τον Δήμο, όσο με ιδιώτες, προκειμένου αύριο να γίνει το πρώτο ματς της Εθνικής Ανδρών χάντμπολ στην ιστορία της πόλης. Η Εθνική ομάδα επιστρέφει στην Νότια Ελλάδα από το 2005 και το Λουτράκι είναι μία συμβολική περιοχή, αφού το άθλημα στην περιοχή παρουσιάζει άνθιση. Εξάλλου στο ίδιο γήπεδο ο Διομήδης Άργους έδωσε τρεις αγώνες για το Τσάλεντζ Καπ, μεταξύ αυτών και τον τελικό κόντρα στην Βάκερ Τουν, στον δρόμο για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ευρώπης. Στο Λουτράκι υπάρχει πλέον και ομάδα στην Α1 Ανδρών, ενώ έχουν γίνει και πολλές εκδηλώσεις για την ανάπτυξη. Πιστεύω πως αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί. Οι κάτοικοι της περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να δουν πολλά νέα παιδιά της Εθνικής ομάδας, αλλά και αθλητές που αγωνίστηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Είναι ένα νέο ξεκίνημα για την Εθνική. Επίσης να ευχαριστήσω και τον Ποσειδώνα Λουτρακίου για την συμβολή του στην διεξαγωγή της αναμέτρησης και συγκεκριμένα τους κ.κ. Μπεκιάρη, Παλαιολόγο και τον δάσκαλο του χάντμπολ, Δημήτρη Καρρά που βρίσκεται στις ακαδημίες του συλλόγου».
Νίκος Λόης (Πρόεδρος Αθλητικού Οργανισμού): «Με την σειρά μου θα ήθελα να καλωσορίσω στην πόλη μας την ελληνική και αγγλική ομάδα. Έχουμε πολύ καλή συνεργασία με την ΟΧΕ και θέλουμε και στον μέλλον να φέρουμε στην πόλη μας σημαντικούς διεθνείς αγώνες. Ταυτόχρονα προσπαθούμε να αναπτύξουμε τις τουριστικές μας υποδομές. Καλούμε όλο τον κόσμο να κατακλύσει το γήπεδο. Πιστεύω ότι ο αθλητισμός και ο πολιτισμός είναι η μοναδική διέξοδος για βγούμε από το αδιέξοδο το οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό. Ευχόμαστε να γίνει ένα καλό ματς και να κερδίσει ο καλύτερος, δηλαδή η Ελλάδα (γέλια)».
Μπιλ Μπέιλι (Ομοσπονδιακός τεχνικός της Μεγάλης Βρετανίας): «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την ελληνική ομοσπονδία και τον Δήμο Λουτρακίου για την φιλοξενία. Είμαστε χαρούμενοι που βρήκαμε πολύ καλύτερο καιρό από αυτόν που αφήσαμε στην Αγγλία. Κάναμε τέσσερα χρόνια προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά αυτοί έχουν πλέον τελειώσει. Είμαστε εδώ με μία καινούργια ομάδα, έχοντας παλιούς και έμπειρους παίκτες, αλλά και νέα παιδιά από την Εθνική ομάδα κάτω των 21 ετών. Θέλουμε να γίνει ένα καλό ματς και να κερδίσει ο καλύτερος δηλαδή η Αγγλία (γέλια)».
Μπομπ Γουάιτ (τερματοφύλακας Εθνικής Μεγάλης Βρετανίας): «Είμαι χαρούμενος που επιστρέφω στην Ελλάδα. Είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι εδώ μετά την παρουσία μου στον Κύδωνα Χανίων, από τον οποίο έφυγα λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού. Ευτυχώς τώρα η καριέρα μου έχει ξαναπάρει τον δρόμο της. Η εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν μεγάλη και ελπίζω ότι με το ταλέντο που έχουν οι νέοι παίκτες μπορούμε να παρουσιάσουμε μία καλή εικόνα και να συνεχίζεται το άθλημα να αναπτύσσεται στην χώρα μας».
Γιώργος Κρανάκης (Ομοσπονδιακός τεχνικός Εθνικής Ελλάδας): «Ξεκινώντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμο και τον Δήμαρχο για την φιλοξενία. Σε δύσκολες εποχές πολλοί συνέβαλαν, ώστε να κάνουμε αυτή την προετοιμασία. Πιστεύω η παρουσία της Εθνικής στο Λουτράκι, αλλά και η ομάδα του Ποσειδώνα, να συμβάλλουν και να δώσουν το έναυσμα το χάντμπολ να γίνει πρώτο άθλημα στην πόλη. Έχουμε ένα ματς με την Μεγάλη Βρετανία, η οποία προέρχεται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και μία προετοιμασία πολλών ετών. Η νίκη θα παίξει μεγάλο ρόλο στην ψυχολογία μας. Θέλουμε ο κόσμος να γεμίσει το γήπεδο και το χειροκρότημα του προς τους αθλητές, να τους γεμίσει δύναμη ενόψει του επόμενου δύσκολου αγώνα στην Ιταλία σε τρεις ημέρες. Υπάρχει εμπειρία στην ομάδα μας, αλλά απαιτείται μεγάλη προσοχή. Ευχόμαστε να κερδίσει ο καλύτερος, εμείς δηλαδή όπως είπε και ο κ. Λόης (γέλια)».
Χάρης Μάλλιος (πλέι μέικερ της Εθνικής Ελλάδας): «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους φορείς που για την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση που μας παρέχουν. Ελπίζουμε αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί και εμείς από την πλευρά μας να δώσουμε ότι μπορούμε για να το ανταποδώσουμε. Εμείς από την πλευρά μας ξέρουμε ότι η κατάσταση στην Εθνική είναι πολύ δύσκολη. Είμαστε εδώ, επειδή το θέλουμε, το αγαπάμε και θα προσπαθήσουμε να διαφυλάξουμε το άθλημα μας και την Εθνική, η οποία είναι ο καθρέπτης του ελληνικού χάντμπολ. Χρειάζεται συστράτευση και όχι εσωστρέφεια, η οποία μπορεί να μας στοιχίσει. Αυτή τη στιγμή υπάρχει πολύ καλό κλίμα στην ομάδα και αυτό πιστεύω θα φανεί στο γήπεδο. Έχουμε επίγνωση της κατάστασης και ότι πρέπει να είμαστε σοβαροί και πειθαρχημένοι για να πάρουμε δύο νίκες. Τέλος θέλω να καλέσω όλο τον κόσμο στο γήπεδο και να του ανταποδώσουμε με το αγωνιστικό μας προφίλ».
Γιάννης Βαρελτζής (μάνατζερ- τεχνικός σύμβουλος Εθνικών ομάδων): «Από την θέση μου να ευχαριστήσω όλους τους φορείς, οι οποίοι μας δίνουν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε αυτή την προετοιμασία και να αγωνιστούμε κόντρα στην Μεγάλη Βρετανία. Η φιλοσοφία μας είναι οι Εθνικές ομάδες Ανδρών και Γυναικών να πηγαίνουν σε όλα τα μέρη της Ελλάδας, έτσι ώστε το άθλημα να αναπτυχθεί σε όλες τις περιοχές. Κάνουμε μία ακόμα προσπάθεια να βελτιώσουμε τις αγωνιστικές και εξωαγωνιστικές συνθήκες. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι κόντρα στην Μεγάλη Βρετανία. Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας και καλούμε τον κόσμο να στηρίξει τις προσπάθειες μας».

Οι φωτογραφίες είναι από το sportshero.gr, το οποίο κάλυψε και την συνέντευξη Τύπου, η οποία θα μεταδοθεί το απόγευμα σε μαγνητοσκόπηση.
ΠΗΓΗ: ΟΧΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου