Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Αποκούμπι στη ζωγραφική

Διέξοδο από την οικονομική κρίση και τη διεθνή κοινωνική αποστασιοποίηση βρήκαν δέκα τρεις σπουδάστριες και σπουδαστές του τμήματος ζωγραφικής ενηλίκων του Συλλόγου Αφανών Χορτιάτη.
Πήραν πινέλα και μπογιές κι από τις 22 Οκτωβρίου παρουσιάζουν περισσότερα από εκατό έργα τους σε εκθεσιακό χώρο επί της οδού Μαρτύρων 2ας Σεπτεμβρίου 92, στο Χορτιάτη.



Πρόκειται για προσωπικά βιώματα των εννέα γυναικών και τεσσάρων ανδρών του τμήματος, που προήλθαν από σχετικές εργασίες τους, οι οποίες ξεκίνησαν το 2010, όταν ιδρύθηκε το εργαστήριο.


Δάσκαλος τους, ο εξηνταπεντάχρονος Ανδρέας Τσορτανίδης που διδάσκει την τέχνη από το 1997, όταν ήλθε στην Ελλάδα από τη Γερμανία, όπου είχε σποδάσει ζωγραφική και graphic design. Έργα του έχουν εκτεθεί κατά το παρελθόν στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο και σε μία γκαλερί της Θεσσαλονίκης. 

Όπως λένε τα μέλη του φορέα στο "Spotaki", η όλη ιδέα ξεκίνησε σαν μια παρέα, καθώς γνωριζόμασταν μεταξύ μας και ο ένας παρέσυρε τον άλλο στην ίδρυση του Συλλόγου Αφανών Χορτιάτη. Απώτερος σκοπός των ανθρώπων του πολιτιστικού -και όχι μόνο- φορέα είναι η ανάπτυξη του τμήματος, η προσέλκυση κι άλλων νέων ανθρώπων στις δράσεις τους και η αισθητή παρουσία του Συλλόγου με διάφορες εκθέσεις, στα πολιτιστικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης.Εμείς δεν έχουμε παρά να τους ευχηθούμε "Καλή συνέχεια".

Η έκθεση ζωγραφικής είναι ανοικτή για το κοινό ως τις 31 Οκτωβρίου, από τις επτά το απόγευμα ως τις δέκα το βράδυ


Μ. Βέλλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου