Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Το πετρέλαιο "νέκρωσε" τη Φλώρινα


Σε εξέλιξη βρίσκεται στη Φλώρινα διαδήλωση των κατοίκων της στην πλατεία της πόλης με αίτημα τη μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης και τη μη εξίσωσή της με την τιμή του πετρελαίου κίνησης. Παράλληλα μένουν κλειστές ως ένδειξη διαμαρτυρίας όλες οι υπηρεσίες του νομού, το τελωνείο Νίκης και η μονάδα παροχής ρεύματος του ατμοηλεκτρικού σταθμού Φιλώτα.
Οι Φλωρινιώτες, που όπως σημειώνουν πέρσι είχαν έναν πολύ βαρύ χειμώνα με θερμοκρασίες που άγγιξαν τους -25 βαθμούς Κελσίου για 75 ολόκληρες ημέρες ζητούν την εξαίρεση του νομού τους από τη σχετική ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών και την πώληση του πετρελαίου θέρμανσης σε τιμή ίση με εκείνη, που πωλείται το ναυτιλιακό πετρέλαιο.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους το Σωματείο Εργατοτεχνιτών κι Εργαζομένων στην Ενέργεια, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Εργαζομένων σε Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών και ο Σύλλογος Γυναικών Φλώρινας, «ειδικότερα για την περιοχή μας, που πλήττεται από βαρύ και παρατεταμένο χειμώνα, οι επιπτώσεις στη λαϊκή οικογένεια, τα μικρομάγαζα και τους αυτοαπασχολούμενους, αλλά και για τα σχολεία (αφού οι σχολικές επιτροπές δεν έχουν χρήματα να προμηθευθούν πετρέλαιο), τα νοσοκομεία και για τα ιδρύματα θα είναι ακόμα πιο δραματικές».

Αύριο το πρωί οι πολίτες της Φλώρινας, αλλά και της Καστοριάς μαζί με εκπροσώπους φορέων της ακριτικής περιοχής θα μεταβούν στην Αθήνα για να συναντηθούν με τον πρόεδρο της Βουλής και αρχηγούς κομμάτων. Μαζί τους θα πάρουν και κομμάτια πάγου, τα οποία πρόκειται να  ρίξουν έξω από τη Βουλή, στην πλατεία Συντάγματος.

Μ. Βέλλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου