Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Δήλωση της δημοτικής παράταξης «Ενεργοί Πολίτες – Οικολογία στην Πράξη»



Πολλές φορές μια κρίση μπορεί να εξελιχθεί σε ευκαιρία, σε νέο ξεκίνημα. Για τη δημοτική μας παράταξη το νέο ξεκίνημα είναι γεγονός και θα το διαπιστώσουν σύντομα όσα ασχολούνται με το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Προς το παρόν όμως, εμείς που συμβάλαμε εξαρχής στην προσπάθεια της δημοτικής κίνησης που πήρε μέρος στις εκλογές του 2010 αντιπροσωπεύοντας τον οικολογικό χώρο στο δήμο Θεσσαλονίκης, με την ευρύτερη δυνατή έννοια, και εξέλεξε τον Χρήστο Μάτη ως δημοτικό σύμβουλο, θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι: 

  1. Αποτιμάμε θετικά την ως τώρα παρουσία του Χρήστου Μάτη στο δημοτικό συμβούλιο και εκφράζουμε την εκτίμηση και την υποστήριξή μας στο πρόσωπό του.
  2. Συμμεριζόμαστε την (κοινή μας άλλωστε) επιλογή για δυναμική αντιπολίτευση χωρίς συμβιβασμούς απέναντι στην διοίκηση Μπουτάρη, με αφετηρία την σταθερή αναφορά μας στο τρίπτυχο:  Διαφάνεια στη διοίκηση -  Βιώσιμο περιβάλλον στην πόλη μας - Αλληλεγγύη για τους πολίτες. 
  3. Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε, μαζί και με πολλούς άλλους Θεσσαλονικείς που συναντιούνται μαζί μας, την προσπάθεια για να αλλάξει η πόλη μας. 
  4. Λυπούμαστε για την απόπειρα ακύρωσης του έργου που έχει ήδη γίνει από τον Χρήστο Μάτη και τους «Ενεργούς Πολίτες», όπως αυτή εκφράστηκε με την ανακοίνωση  των φίλων που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο των προηγούμενων εκλογών, όχι όμως και στη λειτουργία της παράταξης τα δύο χρόνια που πέρασαν, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων. 
  5. Θέλουμε να τονίσουμε ότι δεν υφίσταται καμιά ουσιαστική ή δευτερεύουσα διαφορά ή αντίθεση με τον οικολογικό χώρο. Υπάρχει όμως διαφορά αντίληψης των πραγμάτων με εκείνους που νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στη δημοτική αρχή, παίρνοντας ταυτόχρονα  μέρος, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, στη διανομή πολιτικού χρήματος, από την ίδια αρχή. 


Στην περίπτωση της δημοτικής μας παράταξης, θεωρούμε ότι η κρίση έχει ήδη ξεπεραστεί και συνεχίζουμε την προσπάθεια για μια Θεσσαλονίκη αντάξια των προσδοκιών που έχουν από αυτήν οι κάτοικοί της. 

Εκ μέρους της Δημοτικής Κίνησης: «Ενεργοί Πολίτες-Οικολογία στην πράξη»
Ιωάννης Π. Παπαπανάγου, καθηγητής Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου