Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Σίγουρος για την εκταμίευση δηλώνει ο πρωθυπουργός

Βέβαιος ότι η δόση των 31,5 δισεκατομμυρίων Ευρώ θα εκταμιευθεί έως τα μέσα Νοεμβρίου δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μετά τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόσθεσε ότι δεν απαιτείται να συγκληθεί και πάλι σύνοδος κορυφής για να αποφασιστεί η καταβολή της δόσης και επισήμανε ότι τα ταμειακά αποθέματα της Ελλάδας επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών έως τις 16 Νοεμβρίου. 

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την Γερμανίδα καγκελάριο «κυρίαρχο παράγοντα σε όσα εξελίσσονται σήμερα» και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είχε σημαντική στήριξη στις Βρυξέλλες από τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, τον οποίον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Αθήνα. Ανάλογη πρόσκληση απηύθηνε ο Αντώνης Σαμαράς και τον Ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Μόντι. Θετική εισαγωγή στην τελική φάση της διαπραγμάτευσης θεωρεί το ΠΑΣΟΚ το αποτέλεσμα της συνόδου κορυφής. Θετικό είναι για τη Δημοκρατική Αριστερά ότι αναγνωρίζονται οι θυσίες του ελληνικού λαού. 


Η συνέντευξη του πρωθυπουργού κατέδειξε για άλλη μια φορά τα αδιέξοδα της τακτικής του «καλού» μαθητή και της υποταγής στα συμφέροντα των δανειστών και των κυρίαρχων δυνάμεων δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης. Ευρωπαϊκή Ένωση και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιβραβεύουν τους σφαγιαστές των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, σχολίασε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου