Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

«Το μαθηματικό – αστυνομικό αφήγημα» αναλύει ο μαθηματικός και συγγραφέας Τεύκρος Μιχαηλίδης


Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012, στις 20:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Εθνικής Αμύνης 27), ο μαθηματικός και συγγραφέας Τεύκρος Μιχαηλίδης, θα δώσει ομιλία με θέμα: «Το μαθηματικό αστυνομικό αφήγημα».

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Ο Τεύκρος Μιχαηλίδης στην ομιλία του, θα επιχειρήσει αρχικά μία σύντομη ιστορική αναδρομή στη μαθηματική και την αστυνομική λογοτεχνία, ενώ στη συνέχεια θα αναλύσει την αλληλεπίδρασή τους, η οποία σύμφωνα με την άποψή του εμπλουτίζει και τις δύο, προς όφελος και τέρψη του αναγνώστη.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΤΕΥΚΡΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

O Τεύκρος Μιχαηλίδης κατάγεται από την Κύπρο. Είναι διδάκτωρ των μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο «Pierre et Marie Curie». Από το 1981 διδάσκει μαθηματικά στη Μέση Εκπαίδευση. Είναι ο συγγραφέας των βιβλίων «Μαθηματικά Επίκαιρα – Συνειρμοί διαβάζοντας την εφημερίδα», «Πυθαγόρεια Εγκλήματα» (μεταφρασμένο σε έξι γλώσσες}, «Αχμές, ο γιος του φεγγαριού» (Κυπριακό Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος 2010) και «Τα τέσσερα χρώματα του καλοκαιριού». Το Νοέμβριο του 2012 θα κυκλοφορήσει το νέο του μυθιστόρημα «Ο μέτοικος και η συμμετρία».

Συμμετείχε στους συλλογικούς τόμους «Ελληνικά Εγκλήματα 2,3,4», «H επιστροφή του αστυνόμου Μπέκα», «Είσοδος Κινδύνου» και στη ραδιοφωνική σειρά «Κλέφτες κι Αστυνόμοι» (902 αριστερά στα FM).

Έχει δημοσιεύσει μελέτες για τη διδακτική των μαθηματικών, την πληροφορική στην εκπαίδευση και τη χρήση της αφήγησης και της ιστορίας στη διδασκαλία των μαθηματικών.

Έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες Τα Νέα, Ελευθεροτυπία, Ελεύθερος Τύπος και Καθημερινή.

Έχει μεταφράσει 28 βιβλία από τα Αγγλικά και τα Γαλλικά.

Το 2006, η γαλλική κυβέρνηση του απένειμε τον τίτλο του Chevalier dans lOrdre des Palmes Académiques.

Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας «Θαλής+Φίλοι» και της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου