Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Χ.Μάτης: Είναι ντροπή ο Δήμος Θεσσαλονίκης να εισπράττει τέλη για υπηρεσίες που δεν παρέχει!


Η πρόθεση της μείωσης των δημοτικών τελών για την καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό που ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι ανέξοδη. Τα δημοτικά τέλη που εισπράττονται από τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της πόλης είναι ανταποδοτικά και πρέπει να καλύπτουν ακριβώς τα έξοδα, στα οποία υποβάλλεται ο δήμος για την διαχείριση των σκουπιδιών και τον ηλεκτροφωτισμό της πόλης.

Τα συγκεκριμένα έξοδα έχουν μειωθεί για διάφορους λόγους, ανεξάρτητους της θέλησης της διοίκησης και εξαιτίας της αδιέξοδης πολιτικής της.
Αναφέρουμε ενδεικτικά ότι:
  • Οι δαπάνες των καυσίμων έχουν μειωθεί κατά τουλάχιστον 15%, εξαιτίας της μείωσης των απορριμματοφόρων που μπορούν πλέον και κινούνται στην πόλη
  • Οι καμένες λάμπες αγγίζουν το 20% του συνόλου στους φανοστάτες του δήμου
Την ίδια ώρα όμως, πάνω από διακόσιοι μισθοδοτούμενοι από την καθαριότητα, δηλαδή τα ανταποδοτικά τέλη, απασχολούνται σε άλλες υπηρεσίες του δήμου.
Είχαμε προτείνει, από το Μάρτιο του 2011, ο δήμος να μειώσει τα δημοτικά τέλη, ως ένδειξη αναγνώρισης, ότι δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά της καθαριότητας με επάρκεια και η πόλη είναι βρώμικη.
Δεν το έκανε.
Η διοίκηση πρέπει να ντρέπεται, που εισπράττει χρήματα χωρίς να παρέχει τις ανάλογες υπηρεσίες, και όχι να καμαρώνει, που μειώνει τα τέλη, τα οποία συνεχίζει να εισπράττει για υπηρεσίες, που δεν παρέχει.
Οι δαπάνες για την καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό της πόλης πρέπει να ελεγχθούν αναλυτικά! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου