Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Βιβλίο: Γεύση από κουκούτσι μήλου της Καταρίνα Χάγκενα

Γεύση από κουκούτσι μήλου. Το βιβλίο που κατέκτησε τις καρδιές των αναγνωστών στην Ευρώπη κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Καστανιώτη Η Γερμανίδα Καταρίνα Χάγκενα πρωτοεμφανίστηκε το 2008 με το μυθιστόρημα Γεύση από κουκούτσι μήλου και αμέσως γνώρισε τεράστια επιτυχία μέσα και έξω από τη Γερμανία. 

Με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 3.000.000 αντίτυπα στην Ευρώπη, οι Εκδόσεις Καστανιώτη συστήνουν στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό το νέο μπεστ σέλερ της χρονιάς! Ένα βιβλίο που μιλάει για τις αναμνήσεις, τις άλλοτε τρυφερές και άλλοτε επώδυνες, και για τους ισχυρούς δεσμούς της οικογένειας χωρίς κλισέ, αλλά με ευαισθησία και τρυφερότητα. Δεν είναι όμως μόνο ότι το βιβλίο αγαπήθηκε αμέσως από τον κόσμο και παρέμεινε στη λίστα των μπεστ σέλερ για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Το πρώτο μυθιστόρημα της Καταρίνα Χάγκενα απέσπασε και εξαιρετικές κριτικές από τον Τύπο, ενώ ο Μάρτιν Βάλζερ το χαρακτήρισε «απολαυστικό». Όπως αναφέρει η Le monde des livres: «Από τη γιαγιά στην εγγονή της, μια οικογενειακή σάγκα που εκτυλίσσεται σε τρεις γενιές. 

Η συγγραφέας οργανώνει την ιστορία της μέσα από μια σειρά καταστάσεων όπου το σοβαρό διαδέχεται το ανάλαφρο, ενώνοντας τις τόσο διαφορετικές ζωές των ηρωίδων της», ενώ η Die Zeit σημειώνει ότι: «η Καταρίνα Χάγκενα έκανε ένα επιτυχημένο ντεμπούτο μ’ ένα νοσταλγικό βιβλίο και κατέκτησε τις καρδιές των αναγνωστών». 

ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 


ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΕΝΟ ΤΥΠΟ 

«Η Γεύση από κουκούτσι μήλου είναι απλά ένα αριστούργημα. Η Γερμανία θριάμβευσε με το ντεμπούτο της άγνωστης αυτής συγγραφέως». 
Le Nouvel Observateur

«Με αυτό το βιβλίο, μπεστ σέλερ στη Γερμανία, η Καταρίνα Χάγκενα δεν πέφτει ποτέ σε μια απλή νοσταλγία. Ανάμεσα από τις γραμμές [η Χάγκενα] σε κάνει να αισθανθείς τη μυρωδιά των μήλων, και το κάνει με τόση τελειότητα που η μνήμη αναδύεται ολοζώντανη. Θα φάτε το μήλο της και θα το φάτε με τα κουκούτσια του». 
Elle 

«Ένα έπος για τρεις γενιές γυναικών, όπου η ευτυχία και η τραγωδία, το χιούμορ και η σοβαρότητα αναμειγνύονται στη σωστή δοσολογία. Πρόκειται για ένα βιβλίο με μεγάλες δόσεις ευαισθησίας». 

«Με νεανικό ενθουσιασμό η ΄Ιρις επιστρέφει στα μέρη των παιδικών της χρόνων. Μας αποκαλύπτει τις αναμνήσεις και τα μυστικά της, άλλοτε διασκεδαστικά και άλλοτε με σοβαρότητα. Μετακινούμενη από τη συγκίνηση στην τρυφερότητα και από το γέλιο στην τραγωδία, η Καταρίνα Χάγκενα ανασυνθέτει διακριτικά το πεπρωμένο των χαρακτήρων της, όπου όλα συνδέονται μεταξύ τους. Με ρέουσα και λεπτεπίλεπτη γραφή υφαίνει με μαεστρία τη μνήμη και τη συγχώρεση σε μια συγκινητική ιστορία». 
Notes bibliographiques 

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ 

«Ένα ευχάριστο και ονειρικό μυθιστόρημα. Το προτείνω σε όλοι όσους αγαπούν τις οικογενειακές ιστορίες που τοποθετούνται σε μαγευτικά σπίτια με κήπο όπως τις παλιές εποχές. [...] Τα μυστικά της οικογένειας είναι ένα μόνο πρόσχημα για να ξετυλιχτούν οι αναμνήσεις, οι επιθυμίες και τ’ αρώματα, και εμπλέκουν και τον αναγνώστη σε μια επιστροφή και στη δική του παιδική ηλικία, με το σπίτι της γιαγιάς γεμάτο ήχους, μυρωδιές και φωνές». 

«Πρόκειται για ένα ευχάριστο και ξεκούραστο ανάγνωσμα και ένα συναρπαστικό βιβλίο. Το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους. Οι περιγραφές των τόπων και των αρωμάτων είναι μοναδικές. Τα έχει όλα: το πάθος, το μυστήριο και την προδοσία». 

«Ένα συναρπαστικό βιβλίο με υπέροχες και λεπτομερείς περιγραφές. Ο κήπος, το τοπίο, η έλξη της ηρωίδας για τον αδερφό της Μίρα. Τα πάντα είναι μαγευτικά και θαυμάσια. Μ’ αρέσει η γραφή της Χάγκενα και ανυπομονώ για κάποιο επόμενο βιβλίο της. Είναι υπέροχη». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου