Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Camel-ccino, καπουτσίνο με γάλα καμήλας!

Μια νεόκοπη καφετέρια στο Ντουμπάι προσπαθεί να δώσει μια σύγχρονη πινελιά σε μια παλιά παράδοση των Βεδουίνων, που συνήθιζαν να πίνουν γάλα καμήλας αλλά και να το χρησιμοποιούν σε γλυκά και ροφήματα. Το «Cafe2Go» και ο ιδιοκτήτης του Al Jassim Bastaki πρωτοπορούν, προσφέροντας στο κατάστημα έναν καφέ διαφορετικό από τους άλλους: τον περίφημο camel-ccino, δηλαδή έναν καπουτσίνο με γάλα καμήλας! 

«Το γάλα της καμήλας είναι ιδιαίτερα θρεπτικό και δυναμωτικό και οι νομάδες της περιοχής το κατανάλωναν επί αιώνες, αλλά τα τελευταία πολλά χρόνια εκτοπίστηκε από τις σύγχρονες διατροφικές συνήθειες. Όμως, η νεότερη γενιά οφείλει να το μάθει και να αρχίσουν όλοι να το καταναλώνουν ξανά», λέει ο Al Jassim Bastaki. Οι μελέτες δείχνουν ότι είναι σχεδόν το ίδιο θρεπτικό όσο το μητρικό γάλα, προσφέροντας 10 φορές περισσότερο σίδηρο αλλά και τρεις φορές περισσότερη βιταμίνη C από το γάλα της αγελάδας. 


Το μόνο πρόβλημα, «αλλά και πρόκληση ταυτόχρονα», όπως λέει ο ιδιοκτήτης του «Cafe2Go», «είναι η ιδιαίτερη γεύση και η έντονη οσμή που έχει. Μετά από πολλά πειράματα, βρήκαμε την ιδανική δόση καφέ που ταιριάζει με το γάλα αυτό και η οποία αμβλύνει τη δυνατή μυρωδιά του και νομίζω ότι ο camel-ccino που προσφέρουμε πλέον στους πελάτες μας είναι το κάτι άλλο!». 

ΠΗΓΗ: ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου