Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Στο Παρίσι το «αφεντικό» της Google για συνομιλίες με τον Φρανσουά Ολάντ


Συνάντηση με τον  Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και την υπουργό Πολιτισμού Ορελί Φιλιπετί πρόκειται να έχει τη Δευτέρα ο εκτελεστικός διευθυντής της Google Έρικ Σμιντ με αφορμή τις προθέσεις της γαλλικής κυβέρνησης να ασκήσει πιέσεις στην εταιρία για να καταλήξει σε συμφωνία για την καταβολή πνευματικών δικαιωμάτων στους εκδότες των γαλλικών εφημερίδων.
Σε περίπτωση που οι συνομιλίες αποτύχουν η γαλλική κυβέρνηση σχεδιάζει να επιβάλει φόρο στην εταιρία κάθε φορά που αναπαράγει χωρίς άδεια ειδήσεις του γαλλικού Τύπου.  Γερμανικές, γαλλικές και ιταλικές εφημερίδες πιέζουν τις κυβερνήσεις τους να επιβάλουν ειδική φορολογία στην Google καθώς  η εταιρία αντιγράφει την ειδησεογραφία τους αποκομίζοντας τεράστια κέρδη αναφέροντας απλώς την πηγή. 

Η Google είχε απείλησε πως σε περίπτωση που επιβληθεί ένας τέτοιος φόρος θα αποκλείσει όλες τις εφημερίδες από τις μηχανές αναζήτησης, κάτι που δεν φαίνεται να προβληματίζει ιδιαιτέρα τους εκδότες που εμφανίζονται αποφασισμένοι να αναγκάσουν την Google να μην χρησιμοποιεί δωρεάν το περιεχόμενό τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου