Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Panasonic: Αποχωρεί και πάλι από την αγορά κινητής τηλεφωνίας της Ευρώπης;

Η ιαπωνική εταιρία Panasonic, ύστερα από απουσία επτά ετών, επέστρεψε ξανά στην Ευρώπη μόλις τον περασμένο Απρίλιο. Λόγω όμως των έντονων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη ήπειρος αλλά και εξαιτίας των χαμηλών περιθωρίων κέρδους, είναι και πάλι πιθανό το ενδεχόμενο αποχώρησης της από την συγκεκριμένη αγορά. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει η ιαπωνική οικονομική εφημερίδα Nikkei. Η εφημερίδα αναφέρει πως αυτό θα συμβεί άμεσα, ενώ άλλες πηγές δηλώνουν πως η αποχώρηση θα λάβει χώρα μέσα στο αμέσως επόμενο εξάμηνο.


Με την άφιξη του νέου μοντέλου Eluga (το οποίο είναι διαθέσιμο και στην δική μας χώρα), η εταιρία ήλπιζε πως θα μπορέσει να επεκτείνει την εμπορική της δραστηριότητα και σε άλλα μέρη του πλανήτη. Μάλιστα, οι άνθρωποι της Panasonic έδειχναν ιδιαίτερα φιλόδοξοι με το νέο τους smartphone και έκαναν τις δικές τους προβλέψεις, με ορόσημο να ξεπεράσουν ακόμη και τα 15 εκατομμύρια μονάδες σε πωλήσεις μέχρι το 2015.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Nikkei σημειώνει ότι η Panasonic έχει ήδη διακόψει την παραγωγή κινητών τηλεφώνων της σε ένα εργοστάσιο που βρίσκεται στην Ιαπωνία και την έχει μεταφέρει στην Μαλαισία. Τέλος, τον φετινό μήνα Μάιο, η εταιρία είχε ανακοινώσει ότι θα μειώσει κατά το ήμισυ το εργατικό της δυναμικό στην Οσάκα προκειμένου να επιτύχει μείωση κόστους, έπειτα από την χρηματική απώλεια που είχε σημειώσει κατά την διάρκεια του περασμένου έτους. 


ΠΗΓΗ: myphone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου