Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Αντίστροφη μέτρηση για την εκκίνηση του 30ού Κλασικού Μαραθωνίου

Με σχετικά μεγάλη συμμετοχή, κυρίως Ελλήνων δρομέων, θα διεξαχθεί την Κυριακή ο 30ος Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας, που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του σπουδαίου Έλληνα αγωνιστή της Ειρήνης και Βαλκανιονίκη, Γρηγόρη Λαμπράκη, από τη γέννηση του οποίου συμπληρώθηκαν φέτος 100 χρόνια και 49 από τη δολοφονία του στις 22 Μαΐου 1963 στη Θεσσαλονίκη από παρακρατικούς. 

Παράλληλα με το Μαραθώνιο στην κλασική διαδρομή, θα γίνουν και αγώνες δρόμου 5 και 10 χλμ με εκκίνηση και τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο, αλλά και αγώνες παίδων. Συνολικά στη διοργάνωση θα πάρουν μέρος 26.000 δρομείς. Μεταξύ τους πολλά γνωστά ονόματα από το χώρο του θεάματος, της πολιτικής, αλλά και τρεις πρεσβευτές ξένων χωρών. Ο λόγος για την πρέσβη της Ουγγαρίας, Εστερ Σαντόφι, που θα τρέξει στη διαδρομή των 5 χλμ, τον πρέσβη του Ιράκ, Μπουρχάν Τζαφ, ο οποίος θα μετάσχει στον αγώνα των 10 χλμ και τον πρέσβη της Ιαπωνίας, Χιρόσι Τόντα, ο οποίος επέλεξε, όχι για πρώτη φορά, την κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου Δρόμου. 

Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι πολλοί συμμετέχοντες στον εφετινό 30ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας έχουν υπερβεί το 80ο ή και το 90ο έτος της ηλικίας τους, όμως ξέρουν να τιμούν τη ρήση «αξία έχει η συμμετοχή» και όλα εκεινα τα ιδανικά που προέρχονται από τον αθλητισμό, τους δρόμους αντοχής και το Μαραθώνιο. 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις 

Τα μέτρα της Τροχαίας για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων μπαίνουν σε εφαρμογή από την παραμονή του αγώνα. Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο (10/11) μέρος της Βασιλέως Κωνσταντίνου που βρίσκεται μπροστά από το Παναθηναϊκό στάδιο θα κλείσει τμηματικά από τις 16:00 και ως τα όρια του ξενοδοχεου Hilton, τη Βασ. Όλγας και την Αρδηττού από τη Λεωφ. Βουλιαγμένης. Από τις 22:00 το συγκεκριμένο τμήμα θα παραμείνει κλειστό εξ ολοκλήρου μέχρι την Κυριακή στις 19:00. 

Την ημέρα των αγώνων, την Κυριακή 11/11 από τις 07:00, θα κλείσει τμηματικά η Λεωφόρος Μαραθώνα για να ακολουθήσουν η Λεωφόρος Μεσογείων, Βασ. Σοφίας και Βασ Κωνσταντίνου ως τις 19:00. Η κυκλοφορία θα δίνεται σταδιακά στους οδηγούς κατά μήκος της Κλασικής διαδρομής αμέσως μετά το πέρασμα και του τελευταίου δρομέα. 

Τέλος, κλειστοί θα παραμείνουν οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας για τους αγώνες των 5 και 10 χλμ. από τις 07:00 ως τις 11:00. Στη ρύθμιση περιλαμβάνονται οι Βασ. Σοφίας - Αμαλίας - Αθ. Διάκου - Αρδηττού - Βασιλέως Κων/νου. Τόσο η Οργανωτική Επιτροπή όσο και η Τροχαία απηύθυναν έκκληση στους οδηγούς που θα κινηθούν στις συγκεκριμένες περιοχές να δείξουν υπομονή και κατανόηση για τις δυο αυτές ημέρες, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστα γεγονότα. 

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου