Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

6 εκατ. ευρώ στην Κρήτη από τα Τοπικά Σχέδια Απασχόλησης της Περιφέρειας

Την αρωγή και τη συμπαράσταση της Περιφέρειας Κρήτης, σε κάθε προσπάθεια στήριξης ευπαθών ομάδων πληθυσμού επαναβεβαίωσε απόψε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης στη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, για τα τρία προγράμματα ΤΟΠΕΚΟ (Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες) που υλοποιούνται στην Π. Ε. Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, τα προγράμματα αυτά προσπαθούν να προσεγγίσουν το σημαντικότερο πρόβλημα της εποχής μας : την ανεργία και τόνισε: «Και αυτό γίνεται με τον καλύτερο τρόπο. Την συνεργασία όλων των Τοπικών Φορέων, της Περιφέρεια των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των αναπτυξιακών φορέων, των επιχειρηματιών (ΕΒΕΗ) αλλά και φορέων που δραστηριοποιούνται στην στήριξη των ευάλωτων αυτών ομάδων. Γι αυτό πιστεύω ότι η προσπάθεια αυτή θα έχει επιτυχία.»

Παράλληλα ο κ. Αρναουτάκης αναφέρθηκε στις δράσεις της Περιφέρειας Κρήτης, για την καταπολέμηση της ανεργίας, καθώς το τελευταίο δίμηνο ενέκρινε 11 Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση (ΤΟΠΣΑ) συνολικού προϋπολογισμού 6.062.080 ΕΥΡΩ.

Τα σχέδια αυτά θα εφαρμοσθούν σε όλη την Κρήτη και απευθύνονται σε 1060 ανέργους, που θα μπορέσουν μέσα από τις διαδικασίες που προβλέπονται να οδηγηθούν σε θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν.

Τα ΤΟΠΕΚΟ Ηρακλείου, τα οποία συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, είναι: το «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες Δ. Ηρακλείου» που υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Δίαυλος Απασχόλησης Δ. Ηρακλείου», το «Ισότιμη Πρόσβαση» που υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Δρόμοι Απασχόλησης» και το «Τοπική συνεργασία για την κοινωνική ενσωμάτωση» που υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Κοινωνικός Ιστός».

Αντικείμενο τους είναι η ενεργοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων με στόχο την εξασφάλιση της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης για ανέργους ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, ως αποτέλεσμα διάγνωσης εξειδικευμένων τοπικών αναγκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου