Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Ελληνικό το πιο οικολογικό ξενοδοχείο

Μια διαφορετική και ξεχωριστή «πρωτιά» σε όλη την Ευρώπη κατέκτησε ξενοδοχειακή μονάδα της χώρας μας. Στην εποχή μας αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σημασία καθώς προσδίδει κύρος αλλά και… χρώμα.


Ο Όμιλος Aldemar Hotels & Spa ανακηρύχθηκε, μετά από ψηφοφορία, για δεύτερη φορά, ως η «Καλύτερη Πράσινη Ξενοδοχειακή Αλυσίδα στην Ευρώπη» (Europe’s Leading Green Hotel Chain 2012), από τον Διεθνή Τουριστικό Οργανισμό World Travel Awards.
Ο περιβαλλοντικός άξονας του Ομίλου Mare Verde, μετρά 13 χρόνια ζωής και εχει σαν στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, τη μείωση του ενεργειακού του αποτυπώματος και την διατήρηση υψηλού επιπέδου υπηρεσιών.

Ο Όμιλος Aldemar Hotels θέλοντας να μειώσει το ενεργειακό του αποτύπωμα έχει εγκαταστήσει σε όλες τις μονάδες συστήματα τεχνολογίας αιχμής και μηχανισμούς εξοικονόμησης ενέργειας, με κόστος επένδυσης 2.700.000 ευρώ.

Ειδικότερα, 7.010 m2 ηλιακοί συλλέκτες, καλύπτουν το 85% των αναγκών ζεστού νερού στον όμιλο και αποδίδουν ενεργειακά οφέλη 2.500.000 Kwh/έτος. Μηχανισμοί ρύθμισης κατανάλωσης νερού για τις βρύσες, κεντρικοί διακόπτες σε όλα τα δωμάτια, λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας σε όλους τους χώρους των ξενοδοχείων, υδρόψυκτα συστήματα κλιματισμού που εξοικονομούν ηλεκτρική ενέργεια της τάξης του 40% το χρόνο, συστήματα βιολογικού καθαρισμού σε όλο τον όμιλο, με συνολική ετήσια εξοικονόμηση νερού 35% και μηχανισμούς διαχείρισης αποβλήτων αποθήκευσης και βιολογικού καθαρισμού υδάτων τα οποία χρησιμοποιούνται στην άρδευση των κήπων.

Όσον αφορά στην προστασία της θάλασσας και των παραλιών τα τελευταία 12 χρόνια κυματίζουν «Γαλάζιες Σημαίες» στις παραλίες όλων των ξενοδοχείων, γίνονται εθελοντικοί ετήσιοι καθαρισμοί παραλιών και καταγραφή της θαλάσσιας χλωρίδας και πανίδας του βυθού των ξενοδοχείων της Κρήτης.

Οι άνθρωποι του Ομίλου Aldemar Hotels & Spa φροντίζουν και για τηνκαλή διατροφή των πελατών τους. Γι αυτό το λόγο διατηρούν φάρμα βιολογικών οπωροκηπευτικών και αμπελιών στη περιοχή της Δυτικής Πελοποννήσου. Η παραγωγή καλύπτει το 31% των επισιτιστικών αναγκών ενώ το 2011 πήρε την ανάλογη πιστοποίηση από την BIO HELLAS.

Τέλος, το 2011 ο Όμιλος ανακύκλωσε 18.600 κιλά χαρτί, 136.500 κιλά γυαλί, 193 τεμάχια μελάνι, 8.396 κιλά μαγειρικό λάδι, 529 κιλά ηλεκτρικά στοιχεία, 4.000 τεμάχια λαμπτήρες και 943 είδη εξοπλισμού Η/Υ.


ΠΗΓΗ: Touristorama

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου