Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με την Υπουργό Τουρισμού

Σε συνέχεια της χθεσινής, συνάντησης στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia, σήμερα, 23/11, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συναντήθηκε με την Υπουργό Τουρισμού κα. Όλγα Κεφαλογιάννη, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποίησε η Υπουργός Τουρισμού στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Ο κ. Θεοδωρίδης υποδέχτηκε την κα Κεφαλογιάννη στην Έδεσσα και μαζί μετέβησαν στην Άρνισσα και είδαν από κοντά τη λίμνη Βεγορίτιδα ενώ επισκέφτηκαν και έναν αγροτικό Συνεταιρισμό στην Άρνισσα. Στη συνάντηση εκεί μετείχαν οι βουλευτές κ.κ. Δ.Σταμενίτης και Ι. Τζαμτζής ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δ. Γιάννου και Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι. Συζητήθηκε η προστασία της λίμνης Βεγορίτιδας καθώς και η πρόταση για κατασκευή μίας πλωτής προβλήτας για μεγαλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων και των φυσικών πλεονεκτημάτων της λίμνης με στόχο την προσέλκυση νέων τουριστικών δράσεων στην περιοχή.

Στην συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στο Ανεμοδρόμιο της Παναγίτσας και στον παραδοσιακό οικισμό του Παλιού Αγίου Αθανασίου και εκεί της τέθηκαν και τα ζητήματα του Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρας και οι προοπτικές αξιοποίησής του.

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψής της στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας ήτανε οι Καταρράκτες της Έδεσσας. Στην συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης, μετέβη με τον κ. Α. Λιάσκο, Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου και τον Γενικό Γραμματέα Ολυμπιακής Αξιοποίησης κ. Γ. Πυργιώτη στα Λουτρά Λουτρακίου Αλμωπίας με την παρουσία του Δημάρχου κ. Δ.Πασόη, όπου ο κ. Θεοδωρίδης τους έθεσε Γενικούς Γραμματείς το μείζον θέμα της αδειοδότησης. Ο κ. Λιάσκος δεσμεύτηκε για λύση του παραπάνω ζητήματος.

Μετά το τέλος της περιήγησης με την κα. Κεφαλογιάννη και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ο κ. Θεοδωρίδης δήλωσε: “Είχα μία πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση σε φιλικό κλίμα και μία συζήτηση η οποία επικεντρώθηκε σε θέματα για την περαιτέρω τουριστική αξιοποίηση συγκεκριμένων τουριστικών πόλων της Π.Ε. Πέλλας όπως η λίμνη Βεγορίτιδα, το ανεμοδρόμιο της Παναγίτσας, ο Π. Άγιος Αθανάσιος, το Χιονοδρομικό Κέντρο. Η κα. Κεφαλογιάννη άκουσε με πολύ προσοχή τις απόψεις της Π.Ε. Πέλλας για τη διευθέτηση διαδικασιών που θα απλουστέυσουν και θα επιταχύνουν τις παρεμβάσεις στο τουριστικό προϊόν της Πέλλας. Όπως ανέφερε η κα. Υπουργός, η Πέλλα διαθέτει ένα πολύ ελκυστικό πακέτο τουριστικών προορισμών με πολλές δυνατότητες ανάπτυξης. Έτσι λοιπόν ευχαρίστησα την κα. Κεφαλογιάννη για την επίσκεψή της στην Π.Ε. Πέλλας και ελπίζω ότι θα έχουμε στο εγγύς μέλλον μία στενότερη συνεργασία προς όφελος της περιοχής μας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου