Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

«Η Κρητικοπούλα» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Από την Πέμπτη 22 έως και την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012, στις 21:00, θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1), η όπερα του Σπύρου Σαμάρα «Η Κρητικοπούλα», από την Εθνική Λυρική Σκηνή, με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.


Οι παραστάσεις αποτελούν συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Λίγα λόγια για το έργο:
«Η Κρητικοπούλα» παρουσιάστηκε στην πρώτη, πλήρη σκηνική αναβίωσή της μετά από 80 χρόνια, το Νοέμβριο του 2011 στην Εθνική Λυρική Σκηνή, σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια.
Πρόκειται για ένα ξεχασμένο αριστούργημα, το οποίο ανακαλύφθηκε και αποκαταστάθηκε πρόσφατα. Με απλά υλικά, η κωμική αυτή όπερα, μιλά για τον έρωτα και την επανάσταση στα χρόνια της Ενετοκρατίας. Μέσα από εκπυρσοκροτήσεις, έρωτες, τραγούδια και πεντοζάλη, η Μεγαλόνησος πανηγυρίζει την επανάστασή της και οι πρωταγωνιστές την ένωσή τους.
Κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης είναι η Κρητικοπούλα Αρετή, που επιτυγχάνει να αποσπάσει από τον Ενετό Δούκα της Κρήτης, προνόμια για τους συμπατριώτες της. Με φόντο την «πολιτική» αυτή διάσταση, πλέκεται σε πρώτο επίπεδο ένα γαϊτανάκι από αισθηματικές ιστορίες κάθε είδους, που έχει ως συνέπεια κωμικές καταστάσεις.


Συντελεστές:
Διεύθυνση Ορχήστρας: Ηλίας Βουδούρης
Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας
Σκηνογράφος – Ενδυματολόγος: Αναστασία Αρσένη
Φωτισμοί: Σπύρος Τζώρας
Κινησιολογία: Φώτης Διαμαντόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Πετσατώδη
Διεύθυνση Χορωδίας: Νίκος Βασιλείου, Αγαθάγγελος Γεωργακάτος

Διανομή:
Αρετή: Γωγώ Ηλιοπούλου, Κοντέσα: Σοφία Κυανίδου, Δούκας: Διονύσης Τσαντίνης, Δούκισσα: Αλεξάνδρα Ματθαιουδάκη, Παύλος: Γιάννης Χριστόπουλος, Μιχάλης: Δημήτρης Ναλμπάντης, Γελωτοποιός: Κωστής Ρασιδάκης και Δον Πλάτσιντο: Παύλος Μαρόπουλος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου