Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Μία νίκη, μία ήττα


Την πέμπτη νίκη σε ισάριθμους αγώνες του στην Τούμπα πέτυχε ο ΠΑΟΚ, ενώ ο Άρης δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Λεβαδειακού χάνοντας με 2-1 στη δέκατη στροφή του πρωταθλήματος της Super League.
Διατήρησε τη διαφορά των 5 βαθμών, η οποία τον χωρίζει από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, ο Δικέφαλος ανεβάζοντας ταχύτητα στο δεύτερο μέρος, όταν πέτυχε και τα δύο του γκολ.
Εκτελεστής και δημιουργός τους, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης που σκόραρε με εύστοχη εκτέλεση πέναλντι στο 68' ύστερα από χέρι του Αργυρόπουλου μέσα στην περιοχή του Πλατανιά και δημιούργησε το 2-0 με έξοχο "μπάσιμο" από τα αριστερά και σέντρα ακριβείας - μισό γκολ στο Βραζιλιάνο Λίνο. Ήταν το τριακοσιοστό ματς του Σαλπιγγίδη στην πρώτη εθνική, είχε αγωνιστεί για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2002 απέναντι στον Παναθηναϊκό με κόουτς του ΠΑΟΚ τότε τον Άγγελο Αναστασιάδη.

Το πρώτο ημίχρονο του χθεσινού παιχνιδιού είχε ένα χαμένο πέναλντι από πλευράς ασπρόμαυρων στο 44', όταν ο Κηπουρός απέκρουσε στην αριστερή του γωνία το σουτ του Αθανασιάδη και ένα σουτ του Κίτσιου υπό καλές προϋποθέσεις στο 22', που έφυγε όμως πάνω από τα δοκάρια του Πλατανιά. Η ομάδα των Χανίων έπαιξε με επιθετικό το Γιάννη Αναστασάκο, που είχε αγωνιστεί στο Δικέφαλο την περίοδο 2008 - 2009 και ο οποίος αντικαταστάθηκε στο 83'.

Αλλαγή από πλευράς ΠΑΟΚ έγιναν οι Σαλπιγγίδης, που καταχειροκροτήθηκε με την αποχώρησή του στο 87', Κίτσιου και Πέλκας. Δεν κατάφεραν να αγωνιστούν για το Δικέφαλο οι τραυματίες Πάμπλο Γκαρσία, Ρομπέρ και Γεωργιάδης, ενώ τιμωρημένος από το ματς της Νέας Σμύρνης ήταν ο Λαζάρ. Στο γήπεδο της Τούμπας δεν παραβρέθηκε για να υποστηρίξει τον ΠΑΟΚ, μεγάλος αριθμός φιλάθλων του.

"Σκόνταψε" ο Άρης 

Οι "κίτρινοι" της Θεσσαλονίκης διέκοψαν προχθές, στη Λειβαδιά το σερί των τριών θετικών αποτελεσμάτων με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και Βέροια.

Οι παίκτες της Λειβαδιάς σκόραραν στο 22' με το δεύτερο γκολ του Ζησόπουλου  στη Super League, μετά από 344 λεπτά επιθετικής αφλογιστίας, όταν είχαν νικήσει τον Πανιώνιο με 3-0. Στο 39' ο Άρης ισοφάρισε με κοντινό σουτ του Κανούλα, το οποίο δεν μπόρεσε να εξουδετερώσει ο γκολκίπερ των Βοιωτών. Τρία λεπτά μετά ήρθε η σειρά της Λειβαδιάς να προηγηθεί με το Βασιλείου σε 2-1, σκορ που παρέμεινε ως το τέλος του αγώνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης ο Άρης αγωνίστηκε από το 49' με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Γκέσιου με δεύτερη κίτρινη κάρτα από το διαιτητή Μάνταλο. Ήταν το τέταρτο συνεχόμενο ματς , όπου οι κιτρινόμαυροι υποχρεώθηκαν ν' αγωνιστούν μ' έναν παίκτη λιγότερο.

Ο Λεβαδειακός έχασε τρεις μεγάλες ευκαιρίες να διευρύνει το σκορ, όταν δύο σουτ επιθετικών του απέκρουσε ο Βελλίδης ενώ το τρίτο σουτ, στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι των "κιτρίνων". Τρία λεπτά πριν, ο Παπαζαχαρίας για τον Άρη δεν κατάφερε να βρει καλά την μπάλα από τη μικρή περιοχή της Λειβαδιάς στέλνοντάς την άουτ.

Ο Άρης έπαιξε χωρίς τους τιμωρημένους Αγκάνθο, Κοέλιο και Κασναφέρη, καθώς επίσης δίχως τους τραυματίες Παπαστεριανό, Πουλίδο και Ασλανίδη. Οι Βοιωτοί από την άλλη πλευρά αγωνίστηκαν χωρίς τους Ακόστα και Ναπολεόνε. Το ματς παρακολούθησαν και αρκετοί εκδρομείς των κιτρίνων, που κατέκλυσαν το δεξί πέταλο του γηπέδου.


Μ. Βέλλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου