Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Αλ. Παπαρήγα: Δεν θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

«Κανένα κόμμα δεν μπορεί να υπάρξει για 94 χρόνια μόνο και μόνο γιατί το θέλουν τα στελέχη και τα μέλη του. Δύο είναι οι βασικοί παράγοντες. Πρώτος: Η σταθερή πίστη μας στην επαναστατική κοσμοθεωρία του μαρξισμού - λενινισμού και στην αρχή του προλεταριακού διεθνισμού, θεωρία που αναπτύσσεται με την επιστημονική εξήγηση της προόδου της ταξικής πάλης, των εξελίξεων στο καπιταλιστικό σύστημα και της κριτικής αποτίμησης της σοσιαλιστικής οικοδόμησης του 20ου αιώνα. 


Παραμείναμε αμετακίνητοι με το δίκιο των εκμεταλλευόμενων, ορκισμένοι εχθροί του καπιταλισμού. Απορρίψαμε τον συμβιβασμό και τον ευρωκομουνισμό. Δεύτερος: Το ΚΚΕ είναι η οργανωμένη συνειδητή πρωτοπορία της εργατικής τάξης, της πρωτοπόρας επαναστατικής τάξης στην εποχή περάσματος από τον καπιταλισμό στο σοσιαλισμό. Η αντοχή του σφυρηλατήθηκε με δεσμούς αίματος με την εργατική τάξη, το λαό» υπογράμμισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στην εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής (ΚΟΑ) του κόμματος, για την επέτειο των 94 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ πρωτοστάτησε σε μεγάλα εθνικής και διεθνούς σημασίας γεγονότα, από τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της Κατοχής, ως την «κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, τον ένοπλο αγώνα του ΔΣΕ», ενώ πρόσθεσε ότι το κόμμα ήταν η εμπροσθοφυλακή των πιο ριζοσπαστικών θέσεων, αιτημάτων και αγώνων.

Υπογράμμισε επίσης ότι «οι αρχές, τα ιδανικά και οι θυσίες του ΚΚΕ, «ενέπνευσαν ριζοσπάστες επιστήμονες, διανοούμενους και καλλιτέχνες με αποτέλεσμα ένα σημαντικό επιστημονικό και γιγάντιο πολιτιστικό έργο που είναι πολύτιμος θησαυρός για την νέα βάρδια της εργατικής τάξης, τους νέους και τις νέες», ενώ αναφέρθηκε επίσης και στην διεθνιστική δράση του ΚΚΕ.


ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου