Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

"Αληθινό" παραμύθι

Ένα καλοστημένο παραμύθι με ιδιαίτερα κοινωνικά μηνύματα για τους θεατές, που θα επιλέξουν να το δουν είναι η σύγχρονη αμερικανική παραγωγή "CLOUD ATLAS", η οποία προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες από τις 15 Νοεμβρίου.

Η υπόθεση

Οι Τομ Χανκς, Χάλι Μπέρι, Χιου Γκραντ, Σούζαν Σαράντον και Χιούγκο Ουίβιγκ υποδύονται πολλαπλούς ρόλους σε μια αλληλουχία διακεκομμένων ιστοριών, που πραγματεύονται το “Σύννεφο”, τον ατέρμονα μεταβαλλόμενο χαρακτήρα του “Άτλαντος”, της σταθερής ανθρώπινης φύσης. 


Τα 100 εκατομμύρια δολλάρια της παραγωγής αλλά και οι Τομ Τίκβερ (“Τρέξε Λόλα, Τρέξε”) και τ’ αδέλφια Γουακόφσκι (τριλογία “Matrix”) εγγυώνται αν μη τι άλλο, μια ενδιαφέρουσα ταινία,που θεωρείται από πολλούς η ταινία-έκπληξη του 2012. 
Βασισμένη στο βραβευμένο μυθιστόρημα του Ντέιβιντ Μίτσελ, η ιστορία ξεκινά το 19ο αιώνα από τα νησιά του Ειρηνικού, διασχίζει παρελθόν, παρόν και μέλλον και κάνει το γύρο του κόσμου για να καταλήξει στη Χαβάη, σε μια φουτουριστική κοινωνία που έχει επιβιώσει μετά την Αποκάλυψη. 


Η κριτική 

Η επική αυτή ταινία κρατά στο μεγαλύτερό της τμήμα, αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή παρότι εναλλάσσεται ανάμεσα σε παρελθόν, παρόν και μέλλον, ενώ διαθέτει παράλληλα τρεις εκπληκτικούς πρωταγωνιστές: με σειρά "απόδοσης" τον Χιούνκο Ουίβινκ, την Χάλι Μπέρι και τον Τομ Χανς. Ειδικά ο πρώτος παίζει εξαιρετικά τους τρεις ρόλους, που του ανατέθηκαν από τους παραγωγούς του σύγχρονου μυθιστορήματος. Ακόμα, η Μπέρι επιστρέφει μετά από αρκετά χρόνια, στη μεγάλη οθόνη και πραγματικά σαγηνεύει με τη σκουρόχρωμη ομορφιά της αλλά και την ποικιλόμορφη ερμηνεία της.

'Οσο για τα μηνύματα, που εκπέμπει η ταινία για τη μοντέρνα κοινωνία του "σήμερα" και το μεταθανάτιο κόσμο του "αύριο", δεν έχετε παρά να την δείτε για να τα διαπιστώσετε από μόνοι σας.

Επιμέλεια: Μ. Βέλλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου