Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

«Κήποι της Αθήνας» στο Πάρκο Φιξ-Κλωναρίδη

Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012 στις 11 το πρωί, οι «Κήποι της Αθήνας» έρχονται στο Πάρκο Φιξ-Κλωναρίδη! (Πατησίων & Γαλατσίου) Το Αθηναϊκό καλλιτεχνικό δίκτυο παρουσιάζει.
Το τσίρκο της γειτονιάς της Circus dayz,
τον Παντελή Αμπαζή στο ''θεαμάτων τσίρκο'' και
backing band την ''Ανωτάτη Ζαμπετική''
τους ''Duo de dos'' με ταγκό και ρεμπέτικα και
την Πειραιώτικη αδελφότητα Κεφαλλονιτών και Ιθακησίων 
με Κεφαλλονίτικους χορούς και τραγούδια. 
Θα ακολουθήσει ανοιχτό σεμινάριο κρουστών από τον Μιχάλη Afolayan και το ''Anasa culture center''.

Το πρόγραμμα «Κήποι της Αθήνας» είναι μια πρωτοβουλία του Αθηναϊκού Καλλιτεχνικού Δικτύου, σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων, τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, τον ΟΠΑΝΔΑ, τη Διεύθυνση Πρασίνου και την «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων.


Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η ανάδειξη κήπων της πόλης σε σημεία συνάντησης του κόσμου των τεχνών και του πολιτισμού γενικότερα με τους κατοίκους της πόλης, ιδιαίτερα με τους νέους και τα παιδιά.

Στοχεύει επίσης στην ανάδειξη νέων δημιουργών και καλλιτεχνών, στη γνωριμία και στην ενδεχόμενη συνεργασία καλλιτεχνών, στη διάδραση διαφορετικών τεχνών, στη στήριξη φορέων κοινωνικής αλληλεγγύης, στην ποιοτική αναβάθμιση των ίδιων των κήπων, στην ένταξη περιθωριακών ατόμων σε καλλιτεχνικές ομάδες του δικτύου και, μακροπρόθεσμα, στη δημιουργία πολιτιστικής υπεραξίας που θα προσδώσει στους κήπους τουριστικό ενδιαφέρον.


Το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο δημιουργήθηκε το 2012 από πολλές ανεξάρτητες καλλιτεχνικές ομάδες της πόλης, με στόχο την αξιοποίηση στο μέγιστο δυνατό βαθμό του καλλιτεχνικού εθελοντισμού. Το Δίκτυο συν-δικτυώνεται με άλλους φορείς και εγγυάται την επιτυχία των δράσεων στις οποίες συμμετέχει, ενώ παράλληλα συγκεντρώνει ανταποδοτικά οφέλη, τα οποία και διανέμει στα μέλη του, εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα σύνθετης ανταλλακτικής, μη νομισματικής οικονομίας.

Έχει συμπράξει στο πρόγραμμα «Παρασκευή στην Αθήνα», υποστηρίζει το “Athens world music festival”, το πρόγραμμα «Κήποι της Αθήνας», ενώ παράλληλα σχεδιάζει τις συνδυασμένες δράσεις του με άλλους φορείς.


Την εκδήλωση «Κήπο της Αθήνας» στο Πάρκο Φίξ-Κλωναρίδη στηρίζουν
  • ο σύλλογος Δράση για την Κοινωνία τον Πολιτισμό και την Ποιότητα ζωής, 
  • ο εμπορικός σύλλογος Αλυσίδα, 
  • η Ένωση Πολιτών Πλατείας Καλλιγά, 
  • η Ομάδα Κατοίκων Κυψέλης "Η Κυψέλη μας", 
  • ο εξωραϊστικός-εκπολιτιστικός σύλλογος Αγ. Ελευθερίου και 
  • η Α.Ε. Γκράβας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου