Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Ζητούν την κατεδάφιση του παλιού νοσοκομείου

Την κατεδάφιση του παλιού νοσοκομείου της πόλης ζητούν οι Χανιώτες, που σήμερα συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε ο δήμος έξω από το παλιό νοσοκομείο. Στόχος της συγκέντρωσης ήταν να ενημερωθούν οι πολίτες για τις καθυστερήσεις και τα εμπόδια που παρουσιάστηκαν στην υλοποίηση της κατεδάφισης με κίνδυνο, όπως υποστήριξε ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, την πιθανή ματαίωση του έργου, το οποίο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 4,5 εκ. ευρώ.

Για να προχωρήσει η κατεδάφιση, το Συμβούλιο της Επικρατείας θα πρέπει να εγκρίνει την αλλαγή των όρων δόμησης και χρήσης, ωστόσο οι μέχρι σήμερα αναβολές στην συζήτηση του θέματος έχουν θέσει σε κίνδυνο το έργο.

Στη σημερινή συγκέντρωση ο δήμαρχος Χανίων έκανε γνωστό ότι το θέμα θα συζητηθεί την Τρίτη 20 Νοεμβρίου αλλά επεσήμανε ότι αν αυτό δεν γίνει, το έργο κινδυνεύει με απένταξη από το ΕΣΠΑ.

Παράλληλα με την κατεδάφιση έχει αποφασιστεί να δημιουργηθεί, πέραν του χώρου πρασίνου, ένα Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, το οποίο θα προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες και στο Νοσοκομείο Χανίων καθώς θα αποσυμφορηθούν τα εξωτερικά του ιατρεία.

Ο δήμαρχος Χανίων ξεκαθάρισε ότι θα προχωρήσει στο έργο κατεδάφισης του παλαιού Νοσοκομείου έστω και με ιδίους πόρους του δήμου Χανίων, γιατί αυτό όπως τόνισε, αποτελεί αίτημα της Χανιώτικης κοινωνίας.

Την κατεδάφιση του παλιού νοσοκομείου καθώς όπως είπε πρόκειται για θέμα που αφορά την ποιότητα ζωής των κατοίκων, ζήτησε και ο πρόεδρος της επιτροπής αγώνα Γιάννης Βαβουράκης.

Οι όποιες εξελίξεις θα συζητηθούν την Πέμπτη στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων.

ΠΗΓΗ: Cretalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου