Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Συνέχισαν με ήττες

Σε κακή μέρα ο ΠΑΟΚ έχασε δίκαια από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με 2-0 χάνοντας πολύτιμο έδαφος από την κορυφή, ο δε Άρης ηττήθηκε εντός έδρας από τον ΠΑΣ με 1-2 στην ενδέκατη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

O Δικέφαλος ήταν καλά στημένος αμυντικά στο πρώτο μέρος, γεγονός που του επέτρεψε να διατηρήσει το 0-0. Ο ΠΑΟ είχε σ' αυτό το διάστημα του αγώνα δύο σημαντικές ευκαιρίες ν' ανοίξει το σκορ. Η πρώτη, όταν ο Σισοκό πάσσαρε στον Τοτσέ μέσα στην περιοχή, αλλά την τελευταία στιγμή παρενεβλήθη ο Κουμάλο κι έδιωξε την μπάλα κόρνερ και η δεύτερη ευκαιρία πάλι με τον Τοτσέ, που έπιασε σουτ από τη μικρή περιοχή του ΠΑΟΚ, το οποίο απέκρουσε ο Χακόμπο, που αποβλήθηκε από το διαιτητή Τριτσώνη λίγα λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης.

Στο Β' ημίχρονο οι ασπρόμαυροι δεν βγήκαν ουσιαστικά ποτέ από τα αποδυτήρια, ήταν αγνώριστοι και ασύνδετοι στο παιχνίδι τους με αποτέλεσμα να δεχθούν 2 γκολ. Το πρώτο στο 51', ύστερα από ωραίο ένα - δύο του Ζέκα με τον Τοτσέ και ωραίο σουτ του Πορτογάλου, για να διαμορφωθεί το 1-0 και το δεύτερο με εύστοχη εκτέλεση πέναλντι του Ισπανού Βιτόλο στο 84'.

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε στο Ολυμπιακό στάδιο αλλαγμένος αγωνιστικά και πιο απελευθερωμένος αγωνιστικά με συνέπεια να επικρατήσει του αντιπάλου του άνετα. Από τους πράσινους δεν αγωνίστηκαν οι τραυματίες Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και Ζαν Αλέν Μπουμσόγκ, ενώ από την  ομάδα της Θεσσαλονίκης απουσίζαν λόγω τραυματισμών οι Γκαρσία που δεν θα παίξει ούτε την επόμενη αγωνιστική με τον Ολυμπιακό, Λόρενς και Γεωργιάδης.

Ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού Χουάν Ραμόν Ρότσα, που χειροκροτήθηκε θερμά από τους οπαδούς του "τριφυλλιού" οδεύοντας μετά τη λήξη του ματς ,προς τα αποδυτήρια κάθησε απόψε σε πάγκο επαγγελματικής ομάδας έπειτα από 6 ολόκληρα χρόνια. Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ, από το 1961 ως φιλοξενούμενος στην Αθήνα έχει νικήσει τον ΠΑΟ μόλις 5 φορές.

Στο Ο.Α.Κ.Α. δεν παραβρέθηκαν φίλαθλοι του "Δικεφάλου του Βορρά" με απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη, η οποία ελήφθη έπειτα από σχετική εισήγηση της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΠΑΣάς στο Χαριλάου

Την πρώτη τους νίκη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ύστερα από 37 χρόνια πέτυχαν προχθές τα Γιάννενα επικρατώντας του Άρη χάρη σε γκολ, τα οποία πέτυχαν στη Θεσσαλονίκη έπειτα από 27 χρόνια.

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στην ομάδα της Ηπείρου, οι παίκτες της οποίας έπαιξαν στον Άρη σχεδόν στο μισό γήπεδο. Στο 3’ ένα σουτ του Ντε Βινσέντι έξω από την περιοχή των «κιτρίνων» βρήκε το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων, ενώ στο 11’ οι Γιαννιώτες άνοιξαν το σκορ με τον Ίλιτς , που σούταρε εύστοχα στην εστία του Άρη μετά από σέντρα από αριστερά, του Κοροβέση. Στο 27’  ο Π.Α.Σ. διπλασίασε τα τέρματά του  με αυτογκόλ του Ψυχογιού, που βρήκε με το πόδι την μπάλα ύστερα από σέντρα του Ηπειρώτη, Γεωργίου από τα δεξιά.

Γύρω στο τριακοστό λεπτό ο διαιτητής Δελφάκης ακύρωσε κανονικό γκολ επιθετικού των Ιωαννίνων, ο οποίος «συνελήφθη» λανθασμένα σε θέση οφ σάιτ. Η μόνη περίπτωση, κατά την οποία ο Άρης απείλησε τα Γιάννενα στο πρώτο μέρος ήταν ένα σκαφτό σουτ του Νταβίδ Αγκάνθο στο 43’, που πέρασε άουτ. Μετά το χορταστικό σε θέαμα Α’ ημίχρονο η επανάληψη δεν επιφύλαξε ιδιαίτερες συγκινήσεις για τους θεατές, αφού η ποιότητα του αγώνα έπεσε.

Στο 52’ ο Δελφάκης δεν είδε καθαρό πέναλντι υπέρ του Άρη, όταν ο γκολκίπερ των Ιωαννίνων βρήκε με το χέρι του, το πόδι του Γιαννιώτα μετά από διείσδυση του παίκτη των κιτρίνων εντός μικρής περιοχής του ΠΑΣ. Δύο λεπτά μετά ο ίδιος ποδοσφαιριστής μείωσε για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, αλλά ήταν ήδη αργά.

Με τους κιτρινόμαυρους, που δέχθηκαν γκολ για έβδομο συνεχόμενο παιχνίδι, δεν αγωνίστηκαν ο τιμωρημένος Γκέσιος και ο τραυματίας Ισπανός, Πουλίδο. Την αναμέτρηση παρακολούθησε αρκετός κόσμος, ανάμεσά τους και εκδρομείς από τα Γιάννενα, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στη θύρα 4 του γηπέδου Χαριλάου.

Μ. Βέλλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου