Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Πιάτσες ταξί στο αριστερό τμήμα της Τσιμισκή!

Οι ιδιοκτήτες ταξί ζητούν από το δήμο Θεσσαλονίκης να δώσει το «πράσινο φως», ώστε να δημιουργηθούν πιάτσες στα αριστερά της οδού Τσιμισκή. Με τον τρόπο αυτό θεωρούν ότι θα περιοριστούν στο ελάχιστο τα προβλήματα που δημιουργούνται σήμερα στη λεωφορειολωρίδα, όπου τα ταξί σχηματίζουν τεράστιες ουρές, δημιουργώντας αυτοσχέδιες πιάτσες και μπλοκάροντας την κυκλοφορία των λεωφορείων και όχι μόνο. 

 Ανάλογη ρύθμιση ζητούν να γίνει και στη Βασιλίσσης Ολγας. Στο πακέτο των προτάσεών τους περιλαμβάνονται λύσεις και για την οδό Εγνατία, αλλά και την Κωνσταντίνου Καραμανλή, όπου σήμερα δεν υπάρχουν πιάτσες, αφού ο δρόμος θεωρείται ταχείας κυκλοφορίας. Σκοπός τους είναι να υπάρξει συνολική λύση στο ζήτημα που αφορά τη στάθμευση των ταξί όσο αναμένουν πελάτη. 

 Νόμιμες θέσεις 

 «Είναι γεγονός ότι τα ταξί, μέσα σε αυτήν την περίοδο της τρομερής κρίσης και της πρωτοφανούς αναδουλειάς, μη έχοντας άλλες επιλογές, δημιουργούν αυτοσχέδιες πιάτσες και προκαλούν πρόβλημα στην κυκλοφορία. Εχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στο δήμο Θεσσαλονίκης, ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα αυτά. Θεωρούμε ότι λύση μπορεί να υπάρξει, όταν δημιουργηθούν νόμιμες πιάτσες με πολλές θέσεις για τα ταξί», αναφέρει ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης «Ο Ερμής», Κώστας Γιαννακάκης. 

 Ο ίδιος επισημαίνει ότι έχει ανοίξει κύκλος διαλόγου με τον κεντρικό δήμο, ενώ οι προτάσεις του «Ερμή» έχουν κωδικοποιηθεί, αφού κατατέθηκαν γραπτώς. «Ενημερώσαμε για τις προτάσεις μας και τον ΟΑΣΘ, στη λειτουργία του οποίου δημιουργούμε προβλήματα, ώστε να τοποθετηθεί, ενώ ενήμερη είναι και η Τροχαία Θεσσαλονίκης», επισημαίνει ο κ. Γιαννακάκης.

Διαβάστε περισσότερα στο: agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου