Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Εκατό χιλιάδες επισκέπτες τον χρόνο στο Σπήλαιο Ιωαννίνων

Δεκαεννέα είδη σταλακτιτών και σταλαγμιτών, τα περισσότερα που έχουν βρεθεί σε σπήλαιο στην Ελλάδα, εκατό χιλιάδες επισκέψεις τον χρόνο, 1,5 εκατομμύριο χρόνια ζωής και η κινηματογραφική επιτυχία «Αστέρω» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη συγκαταλέγονται στους λόγους για τους οποίους το Σπήλαιο του Περάματος στα Ιωάννινα έχει αναδειχτεί σε τουριστικό πόλο έλξης, δημοφιλή όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για το σημαντικότερο σπήλαιο στη χώρα από πλευράς ευρημάτων, ηλικίας και μεγέθους, δεδομένου ότι σε άλλα σπήλαια έχουν βρεθεί το πολύ πέντε με έξι είδη σταλακτιτών και σταλαγμιτών. Παράλληλα η τουριστική διαδρομή του σπηλαίου στο Πέραμα έχει μήκος 1.100 μέτρα και η έκταση που καλύπτει είναι 14.800 τετραγωνικά μέτρα.

Σε λίγες μέρες σε αυτή την περιοχή θα βρεθούν εκπρόσωποι των μεγαλύτερων σπηλαίων του κόσμου από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα, την Αυστραλία, τη Σουηδία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Σλοβενία και άλλες χώρες, στο πλαίσιο διεθνούς συνάντησης, επιβεβαιώνοντας και το διεθνές ενδιαφέρον για τον τόπο - σημείο αναφοράς στη σπηλαιολογία.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στο Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου