Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Υψηλές ταχύτητες από τον πρωθυπουργό

Η επόμενη μέρα μετά τον απόηχο δηλώσεων στο πέρας της συνεδρίασης του Eurogroup ήρθε για την κυβέρνηση και τον ρυθμό για το πώς θα κινηθεί το κυβερνητικό επιτελείο, δίνει ο πρωθυπουργός, ο οποίος ενημέρωσε τους κυβερνητικούς εταίρους κκ Βενιζέλο και Κουβέλη, ενώ στις 13.00 θα προεδρεύσει στη Βουλή, της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.


Δεν τέθηκε θέμα ανασχηματισμού στη συνάντηση, δήλωσαν Ευ.Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε μεταξύ άλλων: «Έχουμε ένα νέο πλαίσιο, μια νέα αφετηρία που πρέπει να την αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο προς όφελος της πραγματικής οικονομίας, προς όφελος των πολιτών- γιατί τώρα, μόνο η ανάσχεση της ύφεσης και οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης μπορούν να πείσουν τους Έλληνες ότι υπάρχει προοπτική».

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι «έχει αλλάξει το κλίμα», ότι «πρέπει να πιστέψουμε κι εμείς στην υπόθεση αυτή» και πως «πρέπει οι Έλληνες να νιώσουν πιο σίγουροι». 

«Ξέρουμε τις δυσκολίες, ξέρουμε τι τραβάει το κάθε νοικοκυριό, ξέρουμε τι σημαίνει να είσαι άνεργος, να κινδυνεύει η επιχείρησή σου και να έχεις χάσει εισόδημα. Αλλά η χώρα έχει σταθεί όρθια και τώρα μπορεί να κερδίσει το χαμένο έδαφος και να ξαναγίνει αυτοδύναμη και ισότιμη μέσα στην Ευρώπη», τόνισε ο κ. Βενιζέλος. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι άμεσος στόχος τώρα είναι «να ολοκληρωθούν αυτά που έχουμε αναλάβει σε σχέση με την επαναγορά των ομολόγων, να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες, όχι οι τραπεζίτες, να πέσει χρήμα στην αγορά, να πληρώσει το κράτος αυτά που χρωστάει στην αγορά και φυσικά η ρευστότητα να διοχετευτεί στην αγορά». 

Την προσήλωση στην ανάπτυξη και την αποκατάσταση και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής έθεσε ως προτεραιότητα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι χρειάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάκαμψη της χώρας και δίχτυ προστασίας για τα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται. "Θα κάνουμε ότι πρέπει για να πάει η χώρα μπροστά ", προσέθεσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, "για να υπάρξει αναπτυξιακή διαδικασία και δημιουργία θέσων εργασίας".

Υπογράμμισε ότι επιβεβαιώθηκε η απόφαση του κόμματός του να στηρίξει την κυβέρνηση για την παραμονή της χώρας στο Ευρώ και για να μην υπάρξει πολιτική αστάθεια. 

Τους πολιτικούς αρχηγούς ενημέρωσε σχετικώς και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) θα βγάλει ανακοίνωση για το πώς θα γίνει η επαναγορά χρέους, ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πόσο εύκολο είναι να πραγματοποιηθεί (η επαναγορά χρέους) είναι ότι είναι αισιόδοξος: «Τίποτα δεν είναι εύκολο, αλλά προσπαθούμε».

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου