Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Νίκες με το ίδιο σκορ

Δύο νίκες με 2-1 για τις ομάδες της Θεσσαλονίκης στην ένατη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League, που έγινε το περασμένο τριήμερο.

Αποτελεσματικότερος ο Π.Α.Ο.Κ. επικράτησε του Πανιωνίου και αναρριχήθηκε στη δεύτερη θέση  του βαθμολογικού πίνακα, πέντε βαθμούς μακριά από τον Ολυμπιακό.
Ο προχθεσινός αγώνας είχε μοιρασμένη υπεροχή για τις δύο ομάδες, με το «Δικέφαλο» να διαθέτει μεγαλύτερη κατοχή μπάλας μετά το πρώτο μισό του Α’ ημιχρόνου και τους κυανέρυθρους να έχουν τον έλεγχο του παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο.
Και τα δύο γκολ του ΠΑΟΚ πέτυχε ο συνήθης ύποπτος Στέφανος Αθανασιάδης, που έχει καταφέρει ως τώρα στην καριέρα του,να παραβιάσει τέσσερις φορές την εστία του Πανιωνίου σε ισάριθμα ματς με την αθηναϊκή ομάδα. Το πρώτο γκολ μπήκε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 39’ μετά από σμπρώξιμο του Κλάους σε διεκδίκηση της μπάλας από αντίπαλο παίκτη και το δεύτερο τέρμα στο 42’, με κοντινή κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Σαλπιγγίδη από τα δεξιά.
Στο Β’ μέρος ο Πανιώνιος εκμεταλλευόμενος την αποβολή του Κοστίν Λάζαρ με κόκκινη κάρτα από το 44’, όταν πέταξε αντικείμενο προς τους κυανέρυθρους οπαδούς ανέκτησε την υπεροχή και κατόρθωσε να ισοφαρίσει σε 1-1 στο 56’ με τον πρώην παίκτη του Άρη, Αραβίδη.



Οι ασπρόμαυροι αγωνίστηκαν χωρίς τους τραυματίες Λόρενς και Ρομπέρ ενώ επίσης, εκτός αποστολής τέθηκε από το Γιώργο Δώνη ο Γιώργος Γεωργιάδης. Ήταν το πρώτο παιχνίδι του Θεσσαλονικιού τεχνικού στον πάγκο του ΠΑΟΚ μετά την τιμωρία του από τον αθλητικό δικαστή για τον καβγά, που είχε με το διαιτητή Κάκο στο ματς με τον Άρη. Ακόμη ήταν το δεύτερο συνεχές παιχνίδι, όπου μπήκε ως αλλαγή για το «Δικέφαλο» ο νεαρός Κίτσιου, μετά τον αγώνα στην Κέρκυρα. 

Ο Λάζαρ θα τιμωρηθεί με πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ για την αποβολή που δέχθηκε, βάσει του εσωτερικού κανονισμού της ομάδας. Τον ΠΑΟΚ εμψύχωσαν με τη συμπαράστασή τους περίπου χίλιοι οπαδοί, που φιλοξενήθηκαν στο δεξί πέταλο του γηπέδου της Ν. Σμύρνης.



Με ανατροπή ο Άρης



Το καλό τους πρόσωπο θυμήθηκαν οι "κίτρινοι" στο δεύτερο ημίχρονο του ματς στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και ανέτρεψαν το εις βάρος τους 0-1 του πρώτου μέρους.


Το σκορ άνοιξε στο 2' ο Καλτσάς με ευθύβολο σουτ από τη μικρή περιοχή του Βελλίδη ύστερα από υπέροχο "μπάσιμο" του Ολαϊτάν από τα αριστερά. Στο 44' η πρώτη απώλεια για τους Βεροιώτες με την αποβολή από το διαιτητή Μιχάλη Κουκουλάκη, του Μπαργκάν.

Το Β' μέρος ανήκε ολοκληρωτικά στον Άρη, που ισοφάρισε στο 56' με κοντινό πλασέ του Ισπανού Νταβίδ Αγκάνθο σε 1-1. Τέσσερα λεπτά μετά αποβλήθηκε και ο Πολωνός αμυντικός Μίροσλαβ Σνάουτσνερ,με την ομάδα της Ημαθίας να μένει με εννέα παίκτες. 
Η λύτρωση για τους κιτρινόμαυρους ήρθε στο 70', όταν ο Γκέσιος, που είχε μπει ως αλλαγή στον αγώνα έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, το οποίο δεν μπόρεσε να εξουδετερώσει ο γκολκίπερ της Βέροιας. Με αυτό το σκορ έληξε και το παιχνίδι. Το "Χαριλάου" στον χθεσινό αγώνα συγκέντρωσε αρκετούς φιλάθλους του Άρη.

Απώλεια για τους "κίτρινους", ο τραυματισμός του Ισπανού Πουλίδο, που θα υποβληθεί σήμερα σε εξετάσεις, για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του τραύματός του και η διάρκεια της αποθεραπείας. Πάντως ο Αγκάνθο δεν θα αγωνιστεί το ερχόμενο Σάββατο στη Λειβαδιά, γιατί έχει συμπληρώσει κάρτες και θα ταξιδέψει με άδεια της διοίκησης, στην πατρίδα του για μία εβδομάδα ξεκούρασης. 

Μ. Βέλλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου