Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Παρουσίαση του προγράμματος «Creativity for.th.»

Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012, στις 12:00, θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, η δημόσια παρουσίαση του προγράμματος «Creativity for.th.», ενός φιλόδοξου και καινοτόμου σχεδίου, με προεκτάσεις στον πολιτισμό, την επιχειρηματικότητα και την εκπαίδευση, που υλοποιεί η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τους Μη Κερδοσκοπικούς φορείς Creativitity Platform και ΔΥΝΑΜΟ project-space.

Μέσω του προγράμματος «Creativity for.th.», ο Δήμος Θεσσαλονίκης επιχειρεί να αναδείξει τη σύγχρονη δημιουργία, να ενισχύσει τη δημιουργική οικονομία και να πραγματοποιήσει την πρώτη συστηματική καταγραφή των αδυναμιών και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της αντίστοιχης επιχειρηματικότητας στην πόλη.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει μέσα στο Νοέμβριο του 2012 και θα ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2013, με 9 δράσεις που χαρακτηρίζονται από έμπνευση, καινοτομία, πληροφόρηση, νέες ιδέες, συνεργασίες, συζητήσεις και διασκέδαση.

Η πρώτη δράση, με τίτλο «creative walk», εστιάζει στο τμήμα του δημιουργικού τομέα, στο Ιστορικό Εμπορικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης (Πλατεία Εμπορίου & Πλατεία Χρηματιστηρίου) μία περιοχή η οποία συγκεντρώνει ένα μεγάλο αριθμό δημιουργών: designers, γραφίστες, αρχιτέκτονες, εικονογράφοι, καλλιτέχνες, web-designers, φωτογράφοι, κινηματογραφιστές, performer, χορευτές, μουσικοί, studio ηχογράφησης, συναυλιακοί χώροι, media, εργαστήρια, τυπογραφεία, εκθεσιακοί χώροι, project-spaces, co-working spaces, εκπαιδευτικά ιδρύματα κ.α.



Οι προτεινόμενες δράσεις του «Creativity for.th.» περιλαμβάνουν:

1.Πιλοτική Χαρτογράφηση της Δημιουργικής Οικονομίας και Δημιουργία Δυναμικού Ψηφιακού Χάρτη.

2.Workshop παραγωγής Οδηγού (toolkit) για την ανάπτυξη ενός Creative Cluster στην περιοχή.

3.Σεμινάρια (Capacity Building) για τη δημιουργική επιχειρηματικότητα, στην εξωστρέφεια και την πνευματική ιδιοκτησία.

4.Ημερίδα (Openday) στρατηγικών που εφαρμόζονται από πόλεις και διεθνείς οργανισμούς για τη δημιουργική οικονομία

5.Creative Walk σε δημιουργικά γραφεία, χώρους και επιχειρήσεις με στόχο την επικοινωνία της τοπικής δημιουργικής παραγωγής στο ευρύ κοινό της πόλης.

6.Πυρήνες Δημιουργίας. Επιχειρήσεις υποδέχονται και παρουσιάζουν στους χώρους τους έργα και εγκαταστάσεις δημιουργών της πόλης.

7.Παραγωγή Τηλεοπτικού Προγράμματος για τη Σύγχρονη Δημιουργία στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης.

8.Προβολές διεθνών και ελληνικών παραγωγών ντοκιμαντέρ για τη Σύγχρονη Δημιουργία και τη Δημιουργική Οικονομία.

9.Θέσπιση Ετήσιου Βραβείου Δημιουργικότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης που θα αποδίδεται από κοινού σε συνεργαζόμενους δημιουργούς και επιχειρηματίες.

Για την υλοποίηση του «Creativity for.th.» θα συνεργαστούν περισσότεροι από 30 δημιουργοί, επιστήμονες, ειδικοί της δημιουργίας και της πολιτιστικής διαχείρισης και ΜΚΟ σχετικές με τη δημιουργία, την καινοτομία και επιχειρηματικότητα.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου