Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικο ''παζάρι'' από το «Κύτταρο» για έναν ''αλλιώτικο'' σκοπό

Ένα αλλιώτικο Χριστουγεννιάτικο «παζάρι», για έναν «αλλιώτικο» σκοπό διοργανώνουμε σε λίγες ημέρες στην Αθήνα και θέλουμε τη βοήθεια όλων. Είμαστε τα μέλη του συλλόγου το «Κύτταρο», ένα δημιούργημα ενηλίκων πια, που όμως ως παιδιά ή έφηβοι, αντιμετωπίσαμε την ασθένεια του καρκίνου. Δημιουργήσαμε τον σύλλογο αυτό και του δώσαμε το όνομα «Κύτταρο» εξαιτίας του κυττάρου εκείνου που κάποτε άλλαξε την υγεία μας και την ζωή μας. Σήμερα συνεχίζουμε τον αγώνα, για μας και για τους άλλους- για όλους μας σε αυτόν τον κόσμο. Στον αγώνα μας αυτόν συμπαραστάτη έχουμε τη Φλόγα, τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, η οποία ενισχύει την δράση μας και συμβάλλει αποφασιστικά στον αγώνα κατά του καρκίνου.


Ένα πετραδάκι είναι και το χριστουγεννιάτικο ''παζάρι'' μας, η χριστουγεννιάτικη εορταγορά μας, που διοργανώνουμε το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 10 π.μ. – 8 μ. μ. στην Αίθουσα «Άγγελος Σικελιανός» Κτίριο «Δ4» στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100-Γκάζι). Σας περιμένουμε με πολλά χριστουγεννιάτικα είδη και κάρτες, στολίδια, χειροτεχνίες, κοσμήματα, παιχνίδια, βιβλία και δώρα, σπιτικές λιχουδιές και πολλές άλλες εκπλήξεις …

Πανελλήνιος Σύλλογος «Το Κύτταρο»
Αιγίου 6-8, Γουδί 115 27, Αθήνα τηλ.: 210748500, fax: 2107772421

Επικοινωνία: Τσίρου Αιμιλία: 6944203426
Αγγελακόπουλος Γιάννης: 6976849417
Πλεξίδα Ελπίδα: 69084182648


  • Τι είναι ο καρκίνος στην παιδική ηλικία;
Ο καρκίνος προκαλείται όταν τα κύτταρα του οργανισμού σταματούν να αναπτύσσονται φυσιολογικά και η υπερβολική, χωρίς προγραμματισμό ανάπτυξή τους, δημιουργεί όγκους σε διάφορα σημεία του σώματος. Η πιο συνηθισμένη μορφή καρκίνου στα παιδιά είναι η λευχαιμία, δηλαδή ο καρκίνος του αίματος.
  • Τρόποι καταπολέμησης
Οι μορφές της θεραπείας που χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό ή μεμονωμένα ανάλογα με την μορφή του καρκίνου είναι η χημειοθεραπεία, το χειρουργείο και η ακτινοθεραπεία
  • Ποσοστά ίασης
Σήμερα, χάρις στην εξέλιξη και την διαρκή βελτίωση των θεραπευτικών μέσων που διαθέτει η ιατρική, 3 στα 4 παιδιά θεραπεύονται και είναι ικανά να επανέλθουν στον φυσιολογικό τρόπο ζωής που ακολουθούσαν πριν την διάγνωση του καρκίνου.
  • Εμείς, «Το Κύτταρο»
Εμείς, που ως παιδιά ή έφηβοι είχαμε καρκίνο, δημιουργήσαμε τον σύλλογο αυτό και του δώσαμε το όνομα «Κύτταρο» εξαιτίας του κυττάρου εκείνου που άλλαξε την υγεία μας και την ζωή μας
  • Ο στόχοι μας είναι
  • Η συμπαράσταση και κάθε μορφής δυνατή βοήθεια προς τα παιδιά και τους εφήβους που τώρα νοσούν και τους ενήλικες που έχουν νοσήσει από καρκίνο κατά την παιδική και εφηβική ηλικία.
  • Η ενημέρωση και η διαφώτιση των μελών του και του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος σχετικά με τον καρκίνο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας, τα προβλήματα που δημιουργούνται στα παιδιά, τους εφήβους και τις οικογένειες τους, καθώς και τις συνθήκες και τις προοπτικές που υφίστανται αναφορικά με τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας σε όλο τον κόσμο.
  • Η προάσπιση ηθικών, κοινωνικών, επαγγελματικών, ιατρικών και νομικών συμφερόντων των ενηλίκων που έχουν νοσήσει από καρκίνο κατά την παιδική και εφηβική ηλικία.
  • Η αντιμετώπιση ειδικών προβλημάτων των ενηλίκων που έχουν νοσήσει από καρκίνο κατά την παιδική και εφηβική ηλικία και των οικογενειών τους στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.
  • Δραστηριότητες
Οι δραστηριότητές μας περιλαμβάνουν τακτικές επισκέψεις στα παιδιά που τώρα νοσούν, διοργάνωση ενημερωτικών διαλέξεων και σεμιναρίων, συμμετοχή σε συνέδρια, εθνικά ή διεθνή, και συνεργασία με άλλους φορείς και συλλόγους, ενίσχυση και συμπαράσταση των ενηλίκων που έχουν νοσήσει από καρκίνο στην παιδική και εφηβική ηλικία, καθώς και σύσταση επιτροπών και ομάδων για την ανάλυση και διευθέτηση συγκεκριμένων προβλημάτων.
Κύριο μέλημα του Συλλόγου είναι η δημιουργία όλων εκείνων των συνθηκών που απαιτούνται για την κατάργηση της περιθωριοποίησης και της κοινωνικής απομόνωσης των ενηλίκων που έχουν νοσήσει από καρκίνο κατά την παιδική και εφηβική ηλικία και η ομαλή επανένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο.


  • Μπορώ να βοηθήσω;
Τώρα που κ εσύ γνωρίζεις, μπορείς να ενώσεις τη φωνή σου και τις δυνάμεις σου μαζί μας επικοινωνώντας μαζί μας

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυττάρου
Η Πρόεδρος: Αιμιλία Τσίρου
Η Γραμματέας: Ελπίδα Πλεξίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου