Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Αντ. Σαμαράς: Συνεχίζουμε τη μάχη για περισσότερα ευρωπαϊκά κονδύλια

Η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό 2014-2020 της ΕΕ δεν κατέληξε σε συμφωνία, υπήρξε μια προσέγγιση και η συζήτηση θα συνεχιστεί σε νέα Σύνοδο στις αρχές του 2013. Με αυτή τη φράση αποτύπωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής. 

Για τα κονδύλια Συνοχής για την Ελλάδα που προβλέπονταν να ανέλθουν στα 11,2 δισ. ευρώ, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δώσαμε μάχη για να υπάρξει μια ειδική ρύθμιση για την Ελλάδα και στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε ότι υπάρχει πρόταση του προέδρου της ΕΕ, Χ. Ρομπάι, να αυξηθεί το ποσό αυτό κατά 20%. Η μάχη συνεχίζεται και επιδιώκουμε να πάρουμε μεγαλύτερα ποσά, συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε συνεργασία με άλλες χώρες με κοινά συμφέροντα για τον κοινοτικό προϋπολογισμό.

Όσον αφορά την εκταμίευση της δόσης, ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι είχε μια σειρά συζητήσεων με ομολόγους του και αξιωματούχους της ΕΕ, τονίζοντας ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν μέχρι την τελευταία στιγμή, μέχρι τη συνεδρίαση του Γιουρογκρούπ της ερχόμενης Δευτέρας. 

Επίσης, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι έχει σταματήσει να ακούγεται ότι για όλα φταίει η Ελλάδα και επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει θερμούς υποστηρικτές.


ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου