Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Εντοπισμός λαθραίων τσιγάρων στο Γύθειο

Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων, που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και φοροδιαφυγής, μεσημβρινές ώρες χθες και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Γυθείου μετέβησαν στην παραλία του τοπικού διαμερίσματος ΑΓ. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ Δ. Ανατολικής Μάνης, όπου διαπίστωσαν την ύπαρξη μεγάλης ποσότητας πακέτων τσιγάρων, τα οποία επέπλεαν παρακείμενα των ακτών κατά μήκος της ακτογραμμής περίπου δύο (02) χιλιομέτρων εκτεινόμενα από ΑΓ. ΚΥΠΡΙΑΝΟ προς ΚΟΚΚΑΛΑ – ορμίσκο ΑΜΠΕΛΟΥ.

Με τη συνδρομή ιδιωτικού Φ/Γ οχήματος περισυνελέγησαν χίλιες διακόσιες δεκαέξι (1216) κούτες τσιγάρων (243.200 τσιγάρα συνολικά) διαφόρων τύπων χωρίς να φέρουν την ενδεικτική ταινία πληρωμής του ειδικού φόρου κατανάλωσης. 

Παράλληλα άνδρες του Α.Τ. Γυθείου εντόπισαν και ακινητοποίησαν κοντά στην Αρεόπολη Ι.Χ.Ε. όχημα, το οποίο φαίνεται ως κλεμμένο, με δύο (02) επιβαίνοντες ηλικίας 49 και 40 ετών αντίστοιχα.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του οχήματος βρέθηκαν τέσσερα (04) πακέτα τσιγάρων χωρίς να φέρουν την ενδεικτική ταινία πληρωμής του ειδικού φόρου κατανάλωσης ενώ στην πλειοψηφία αυτών ήταν του ίδιου τύπου με εκείνα που είχαν βρεθεί στην παραλία.

Το όχημα κατασχέθηκε και οι δύο επιβάτες του οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Αρεόπολης και στη συνέχεια στο Λιμεναρχείο Γυθείου, όπου συνελήφθησαν κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου