Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Αναγνωρίστηκε η Παλαιστίνη

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία την Πέμπτη ψήφισμα με το οποίο η Παλαιστίνη ανακηρύσσεται κράτος – παρατηρητή. Στην ψηφοφορία από τα 193 κράτη, 138 ψήφισαν υπέρ, εννέα κατά και 41 απείχαν από τη διαδικασία, ενώ με την απόφαση αναγνωρίζεται σιωπηρά ένα παλαιστινιακό κράτος.

Να σημειωθεί πως η ημερομηνία της απόφασης δεν επελέγη τυχαία εκ μέρους των Παλαιστινίων, καθώς η 29η Νοεμβρίου είναι η επέτειος της απόφασης του 1947 για το διαμελισμό της Παλαιστίνης και τη δημιουργία δύο κρατών.

Με την αναβάθμιση του διπλωματικού καθεστώτος δίνεται το πράσινο φως για την συμμετοχή των Παλαιστινίων σε συζητήσεις ενώπιον των Ηνωμένων Εθνών και το κυριότερο θα ενισχύσει τις πιθανότητές τους να ενταχθούν και σε άλλους οργανισμούς που συνδέονται με τον ΟΗΕ, όπως το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο όπου και θα μπορούσαν να στραφούν κατά του Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου.

Η αποδοχή του παλαιστινιακού αιτήματος έγινε δεκτή με ζητωκραυγές στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης, όπου είναι η έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου