Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Μήνυμα της Δημάρχου Αγίου Δημητρίου Μαρίας Ανδρούτσου για τις κινητοποιήσεις στους ΟΤΑ

Η ψήφιση του τελευταίου πακέτου των οικονομικών μέτρων θέτει αναμφισβήτητα τη χώρα μας σε μια αμφιλεγόμενη πορεία, από την οποία οι υπερασπιστές του 3ου Μνημονίου, προσδοκούν οικονομική ανάκαμψη και ανάπτυξη, ενώ οι πολέμιοι δεν περιμένουν τίποτε περισσότερο από την περαιτέρω εξαθλίωση των εργαζομένων και των συνταξιούχων και τη διατήρηση της ύφεσης.
Στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων των ημερών, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, βρίσκονται σε διαρκή κινητικότητα, διεξάγουν ένα σκληρό απεργιακό αγώνα και προσπαθούν να ελαχιστοποιήσουν τις επιπτώσεις από τα δυσβάσταχτα μέτρα που ψήφισε η πλειοψηφία της Βουλής.

Έτσι, και στο Δήμο μας, καθ’ όλη την εβδομάδα που διανύουμε, μέχρι και την κατάθεση του κρατικού προϋπολογισμού στη Βουλή προς ψήφιση, υπάρχει απεργία με απόφαση των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων.

Δυστυχώς, οι απεργιακές αυτές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ έχουν άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα όλων μας, αφού κατά κανόνα οι δράσεις του «συνδικαλιστικού κινήματος» στρέφονται κατά της «εργοδοσίας», που στη συγκεκριμένη περίπτωση ταυτίζεται με το λαό του Αγ. Δημητρίου.

Η Δημοτική Αρχή χαιρετίζει και συμπαρίσταται στον αγώνα των εργαζομένων, άλλωστε οι αιρετοί των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που πληρώνει τεράστιο τίμημα στο βωμό της δημοσιονομικής προσαρμογής, σε βάρος πάντα του κοινωνικού κράτους, έχουν συνταχθεί στο γενικότερο αντιμνημονιακό αγώνα, αλλά παράλληλα προσδοκά από αυτούς να λάβουν όλα τα μέτρα, που απαιτούνται (προσωπικό ασφαλείας κ.λπ.) ώστε οι επιπτώσεις στους συμπολίτες μας, που ήδη στενάζουν από τα σκληρά οικονομικά μέτρα, να είναι όσο το δυνατό μικρότερης έντασης. Παράλληλα, απευθυνόμαστε στους συνδημότες μας με την παραίνεση να περιορίσουν στο ελάχιστο την απόθεση απορριμμάτων, δεδομένου ότι και μετά τη λήξη της απεργίας θα απαιτηθεί χρόνος για την αποκομιδή του τεράστιου όγκου που έχει συσσωρευτεί και απειλεί τη δημόσια υγεία.

Τέλος, ζητάμε την κατανόηση των συνδημοτών μας για την ταλαιπωρία που υφίστανται και εκφράζουμε την απαίτηση μας προς την Κυβέρνηση, που υπερψήφισε τα τελευταία μέτρα να αναδείξει πάραυτα και με σαφείς πολιτικές, αυτό που δήλωσε ο Πρωθυπουργός αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της 7ης Νοεμβρίου, ότι «άνοιξε ο δρόμος για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την οικονομική ανάκαμψη»(!).

Διαφορετικά, θα μιλάμε για έναν ακόμη εμπαιγμό του ελληνικού λαού, που θα έχει επιφέρει το τελειωτικό κτύπημα στο ήδη λαβωμένο πολιτικό σύστημα της χώρας και θα έχει στρώσει ακόμη περισσότερο το δρόμο σε αντιδημοκρατικές και ολοκληρωτικές επιλογές.

Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να μην εφησυχάζουμε, να γρηγορούμε και να σχεδιάζουμε μέσα από συλλογικές και διαφανείς διαδικασίες το μέλλον της κοινωνίας μας, που ήδη διαφαίνεται πολύ διαφορετικό.

Η Δήμαρχος
Μαρία Ανδρούτσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου